Ingrediente
● Ingrediente pentru un jumatate de miel: |
● jumate din maruntaiele de miel: inima |
● ficat… |
● 500 gr ficat de pui |
● 1,5 legatura de ceapa verde |
● 2 legaturi de patrunjel |
● una jumatate de paine |
● 21 de oua |
● 2 pumni de faina |
● condimente: sare,delikat,piper |
● una legatura de usturoi verde |
● una ceapa galbena |
● 4-5 felii de slanina |
● vin rosu |
● ulei |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
3h
Eu cu o seara inainte pregatesc dupa cum urmeaza: punem intr-o cratita maruntaiele de miel la fiert, intr-o alta cratita calim ceapa galbena iar apoi punem ficatul de pui la fiert, fierbem 12 oua (intotdeauna folosesc oua de casa pentru ca dau un gust mult mai bun iar umplutura iese mai galbena) si punem la uscat jumatatea de paine.
Apoi in ziua urmatoare se desface pielita de pe coasta jumatatii de miel, se coase in locurile in care este eventual sparta si se sareaza putin.
Intr-un lighean punem - ceapa verde, usturoiul verde si patrunjelul, cele 8 oua fierte – taiate mititel (am o precizare – taiem marunt doar albusul si galbenusul il punem intreg pentru ca atunci cand vom amesteca oricum se va faramita dar vor ramane bucati galbene mai mari de galbenus si arata mult mai bine), tocam maruntaiele de miel si ficatul de pui prin masina de tocat (sau se poate si taia din cutit), 8 oua crude, cei 2 pumni de faina, feliile de paine uscate - pe care in prealabil le inmuiem in apa, le stroarcem bine iar apoi le faramitam in compozitie. Le amestecam pe toate, saram si piperam dupa gust si incepem sa umplem mielul.
Dupa ce este gata umplut, il punem in tava, il ingem cu ulei si cu un ou batut, pe deasupra mielului punem bucati de slanina - pentru ca acestea lasa grasime si nu este asa de mare riscul sa crape iar in acelasi timp da si un gust bun.
Punem apa in tava si il bagam la cuptor la foc mediu, dupa ce incepe sa se rumeneasca foarte, foarte putin incepem sa-l tot udam cu apa din tava, la un moment dat cand este mai bine rumenit se intoarce tava in cuptor iar spre final se arunca un pahar de vin rosu si se mai lasa putin.
Se lasa sa se raceasca in cuptor, se pune in cosarca si se duce alaturi de alte bunutati la sfintit. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mielul Meu Umplut" nu uita sa ii faci un review.
Apoi in ziua urmatoare se desface pielita de pe coasta jumatatii de miel, se coase in locurile in care este eventual sparta si se sareaza putin.
Intr-un lighean punem - ceapa verde, usturoiul verde si patrunjelul, cele 8 oua fierte – taiate mititel (am o precizare – taiem marunt doar albusul si galbenusul il punem intreg pentru ca atunci cand vom amesteca oricum se va faramita dar vor ramane bucati galbene mai mari de galbenus si arata mult mai bine), tocam maruntaiele de miel si ficatul de pui prin masina de tocat (sau se poate si taia din cutit), 8 oua crude, cei 2 pumni de faina, feliile de paine uscate - pe care in prealabil le inmuiem in apa, le stroarcem bine iar apoi le faramitam in compozitie. Le amestecam pe toate, saram si piperam dupa gust si incepem sa umplem mielul.
Dupa ce este gata umplut, il punem in tava, il ingem cu ulei si cu un ou batut, pe deasupra mielului punem bucati de slanina - pentru ca acestea lasa grasime si nu este asa de mare riscul sa crape iar in acelasi timp da si un gust bun.
Punem apa in tava si il bagam la cuptor la foc mediu, dupa ce incepe sa se rumeneasca foarte, foarte putin incepem sa-l tot udam cu apa din tava, la un moment dat cand este mai bine rumenit se intoarce tava in cuptor iar spre final se arunca un pahar de vin rosu si se mai lasa putin.
Se lasa sa se raceasca in cuptor, se pune in cosarca si se duce alaturi de alte bunutati la sfintit. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mielul Meu Umplut" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 01.06.2011 08:01:57
multam prietena draga!