Mancare de Pui cu Galuste si Cartofi

Postat pe: 09-04-2011
(2)

Ingrediente

500 g cartofi
2 cepe mari
1 ardei gras, rosu sau verde, ori gogosar
4 pulpe de pui, superioare (sau orice parte de pui)
3- 4 lingurite boia dulce sau ½ boia dulce + ½ boia iute
1 legatura patrunjel verde
4-5 linguri ulei
bere blonda (apa sau bulion de pui)
sare
piper
Galuste:
1 ou
2-3 linguri faina
aproximativ 50 ml apa rece sau carbogazoasa
sare, dupa gust

Mod de preparare

Caliti ceapa si ardeiul, tocate marunt, in uleiul incins, doar cat sa se inmoaie si ceapa devine sticloasa.
Adaugati si prajiti in continuare pulpele, pe toate partile, cateva minute.

Omogenizati cu boia si imediat adaugati bere, pana la jumatatea carnii, continuand fierberea sub capac, la foc mic, aproximativ 15- 20 min, amestecand ocazional.

Spre sfarsit, cand carnea este aproape facuta, puneti cartofii curatati, taiati felii sau bucatele si condimentati putin cu sare si piper.

Continuati fierberea adaugand putina bere, daca sosul este prea scazut, iar cand acestia sunt facuti pe jumatate, puneti galustele pregatite astfel: bateti oul cu apa si sarea sau bateti albusul spuma, adaugand treptat galbenusul, apa, sarea. In varianta a doua, galustele vor iesi mai pufoase.
Inglobati treptat faina pana obtineti o compozitie lipicioasa, mai groasa si 1 lingura de patrunjel verde, tocat marunt.

Lasati sa stea 2- 3 min la temperatura camerei, timp in care faina “ se umfla “. Introduceti si lasati cateva secunde lingura sau lingurita in zeama fierbinte a tocanitei, luati apoi din aluatul de galuste, introduceti-o din nou in oala pana la fund, astfel aluatul se va desprinde singur si usor. Incercati intai cu o bucata, lasati sa dea 2- 3 clocote, iar daca aceasta se imprastie, adaugati la compozitie inca putina faina; in cazul in care aceasta iese prea tare, completati cu putina apa. Daca ies bine, repetati pana formati toate galustele.
Continuati fierberea, la foc mic, doar pana ce galustele sunt facute. Adaugati la sfarsit patrunjelul verde, tocat marunt si potriviti dupa gust, de sare si piper.

Serviti cat este calda, insotita de o salata de sezon sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mancare de Pui cu Galuste si Cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  27.09.2013 18:25:53

Victoriatarsen, multumesc pentru comentariu...este o tocanita rustica, dar tare buna.

victoriatarsen
•  27.09.2013 04:31:53

foarte bunå si usor de fåcut.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mancare de Pui cu Galuste si Cartofi