Mancare de Linte cu Carnati

Complexitate
redusa
Mancare de Linte cu Carnati

Ingrediente

  • 500 gr linte rosie
  • 500 gr carnati oltenesti usor afumati
  • 400 gr smantana
  • o capatana de usturoi mai mare sau doua mai mici
  • o lingura cu varf faina
  • 100 ml ulei
  • apa in functie de vasul in care preparam mancarea
  • sare, vegeta si piper se pun dupa gust

Mod de preparare

Lintea se spala, dupa care se lasa intr-un vas cu apa de seara pana dimineata.

Carnatii se taie rondele si se calesc in ulei. Peste se adauga lintea scursa si aproximativ o cana de apa, cat sa depaseasca putin lintea si carnatii. Cand a fiert lintea se condimenteaza cu sare, piper si vegeta.
Smantana se amesteca cu usturoiul zdrobit si faina.

Treptat in compozitia de smantana se adauga putin cate putin lichid de la linte, dupa care se adauga treptat in oala cu linte si carnati.

Se mai fierbe putin pana compozitia se omogenizeaza bine prin fierbere.
Mancarica se serveste calda.
Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Sarmale cu carne si ciuperci
Bucataras.RO

Sarmale cu carne si ciuperci

Sarmale cu carne si ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola