Preparare tocanita :
Curatam ceapa, ardeii grasi si ii taiem marunt. Rosiile le decojim si taiem felii. Buretii (ciupercile) le curatam si taiem si pe acestea felii. Patrunjelul il tocam marunt si usturoiul il feliem. Carnea o portionam in cubulete potrivite.
Punem uleiul la incis si calim pe el ceapa si ardeii taiati marunt. Adaugam si carnea. Lasam sa se inabuse pana albeste apoi adaugam rosiile curatate de pielita (este facultativa indepartarea pielitei) si condimentam cu sare, piper macinat si 1 lingurita boia (eu am folosit pasta de gogosar 2 linguri) si usturoiul feliat. Lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si turnam deasupra apa cat sa acopere un pic carnea (asta daca pregatim tocanita in oala cu presiune, in caz contrar vom adauga apa sa depaseasca cam cu 2 degete carnea) si acoperim cu un capac. Daca inca carnea nu este fiarta si apa a scazut mai adaugati cate putina apa.
Cat timp fierbe tocanita fierbem si mamaliguta.
Carnea cand este mai mult de jumate fiarta adaugam oienele (buretii sau ciupercile) feliate si lasam mai departe pe foc pana sunt si acestia fierti. Obtinem in final o tocanita delicioasa pe care la sfarsit inainte de a opri focul o presaram cu patrunjel verde tocat.
Luam o cratita sau o tava sau un vas termorezistent pe care il ungem in prealabil cu putin unt sau ulei si incepem sa facem straturile de mamaliga. Intai punem in vasul uns un rand de mamaliga. Peste mamaliga punem un rand de tocanita din abundenta pe care il vom presara cu telemea razuita. Acoperim din nou cu un rand de mamaliga si continuam asa stratificarea pana avem ingrediente. Ultimul strat va fi de mamaliga si peste acesta vom pune telemea razuita si smantana.
Dam vasul al cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15- 20 minute. Se serveste calda stropita din abundenta cu smantana.
Pofta Buna!!!
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete :)
Desert prajitura Boema de post• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii