Mamaliga cu Carnati si Ardei Copti, la Cuptor

Complexitate
redusa
Mamaliga cu Carnati si Ardei Copti, la Cuptor

Ingrediente

  • -mamaliga, gata pregatita
  • -carnati proaspeti afumati sau salam, prajiti si taiat bucatele, dupa dorinta si gust
  • -costita sau bacon, taiata bucatele si prajita, cat sa fie crocanta
  • -parmezan sau cascaval ras, dupa dorinta si gust
  • -unt
  • -ardei gras sau gogosari rosii, copti, curatati si taiati fasii, dupa gust
  • -ceapa taiata rondele, dupa gust
  • -ardei rosu, galben, verde, taiat bucatele, optional
  • -sare
  • -piper
  • -alte condimente, dupa dorinta si gust
  • Pentru crusta:
  • - 2 oua usor batute si amestecate cu smantana (dupa gust)
  • - cascaval ras

Mod de preparare

Faceti o mamaliga potrivit de vartoasa in care inglobati la sfarsit parmezanul sau cascavalul ras, cateva bucatele de unt, sare si piper, dupa gust, omogenizand bine.

Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de mamaliga si nivelati.
Asezati deasupra, uniform, rondele de ceapa, felii de ardei (gogosari) copti, bucatelele de carnati (salam) si costita (bacon), prajite separat si acoperiti cu alt strat de mamaliga.

Puneti cateva bucatele de unt, turnati uniform amestecul cu oua si smantana si presarati cascavalul ras.

Dati la cuptorul incins, 15-20 min, sa se gratineze sau pana ce se rumeneste frumos.

Serviti calda, portionata, alaturi de o salata de sezon sau muraturi.

Merge de minune cu varza murata si / sau zeama de varza murata (moare)
Eu am folosit gogosari copti, pusi in congelator.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Coaste de porc glazurate
Bucataras.RO

Coaste de porc glazurate

Reteta romaneasca

Coaste de porc glazurate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola