Lemon Chicken - Mancare Chinezeasca

Postat pe: 16-06-2010
(2)

Ingrediente

1 kg piept de pui fara os si pielita
2 linguri de sos de soia (calitate buna)
1/2 lingurita de sare
2-3 oua (depinde de marimea lor)
4 lingurite de amidon alimentar
1/2 lingurita de praf de copt
piper alb dupa gust
ulei pentru prajit
25 ml miere
250 ml supa de pui
1 1/2 lingura amidon alimentar
2 linguri suc de lamaie (eu am pus cam 4 linguri)
3/4 - 1 lingurita de sare
3 felii lamaie
2 linguri ulei
sofran (optional)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
O mancare foarte cunoscuta, o mancare care are foarte multe variante. Eu pregatesc varianta asta de cativa ani buni deja si sincer, nu ne plictisim de ea.

Se serveste in combinatie cu orez fiert si broccoli fiert la aburi

Se spala, se curata de oase si se scoate pielea de pe pieptul de pui. Se taie bucatele. Se amesteca cele 2 linguri de sos de soia cu 1/2 lingurita de sare, se pune puiul intr-o punga, se toarna amestecul de soia peste pui, se da la frigider pentru jumatate de ora.

Intre timp se pregatesc celelalte. Ouale se sparg se amesteca cu 4 lingurite de amidon si praful de copt precum si cu piperul (de preferat alb). Apoi in alt vas se amesteca mierea cu 1 1/2 lingura amidon, sucul de lamaie, 1 lingurita sare si apoi se adauga supa de pui. Se pun cele 3 felii de lamaie in amestec si se lasa deoparte.

Se scoate puiul din frigider, se pune in vasul cu amestecul de ou, se acopera bine pe toate partile.

Intre timp avem pus pe foc, o tigaie cu ulei (sa fie mai mult). Se prajesc bucatele de pui pe ambele parti (se prajesc pe rand), se scot pe servetele absorbante apoi se pun intr-un vas.

In alta tigaie se pun cele 2 linguri de ulei, se infierbanta pe foc si se adauga sosul de lamaie peste ulei. Se amesteca mereu pana ce sosul isi schimba consistenta (se ingroasa si devine ca o miere). Se ia de pe foc, se scot lamaile si sosul se toarna peste puiul prajit.

Se amesteca bine ca sa se acopere carnea pe toate partile si se serveste cald peste un pat de orez fiert si broccoli.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lemon Chicken - Mancare Chinezeasca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  11.11.2010 19:47:38

Pot sa iti spun eu daca nu stii....nu este ca la restaurant....mancarea facuta in casa este mult mai sanatoasa decat cea facuta la restaurant....in primul rand nu adaugi la mancare asa de multe chimicale cat se adauga la restaurant si in al doilea rand nu folosesti grasimile arse si folosite si refolosite la nesfarsit cum fac cei de la restaurant... mancarea asta este varianta de casa si este facuta dupa o reteta a unei prietene chinezoaice....ce se mananca in restaurantele chinezesti ( vorbesc de cele de renume , nu de cele care , impropriu, se numesc chinezesti in Romania si crede-ma ca sant doar o caricatura a celebrelor restaurante chinezesti) nu ai sa mananci niciodata facute in casa

alinus_s
•  11.11.2010 19:25:40

Nu stiu daca e la fel dar eu am mancat la un restaurant chinezesc si era chiar bun.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lemon Chicken - Mancare Chinezeasca