O mancare foarte cunoscuta, o mancare care are foarte multe variante. Eu pregatesc varianta asta de cativa ani buni deja si sincer, nu ne plictisim de ea.
Se serveste in combinatie cu orez fiert si broccoli fiert la aburi
Se spala, se curata de oase si se scoate pielea de pe pieptul de pui. Se taie bucatele. Se amesteca cele 2 linguri de sos de soia cu 1/2 lingurita de sare, se pune puiul intr-o punga, se toarna amestecul de soia peste pui, se da la frigider pentru jumatate de ora.
Intre timp se pregatesc celelalte. Ouale se sparg se amesteca cu 4 lingurite de amidon si praful de copt precum si cu piperul (de preferat alb). Apoi in alt vas se amesteca mierea cu 1 1/2 lingura amidon, sucul de lamaie, 1 lingurita sare si apoi se adauga supa de pui. Se pun cele 3 felii de lamaie in amestec si se lasa deoparte.
Se scoate puiul din frigider, se pune in vasul cu amestecul de ou, se acopera bine pe toate partile.
Intre timp avem pus pe foc, o tigaie cu ulei (sa fie mai mult). Se prajesc bucatele de pui pe ambele parti (se prajesc pe rand), se scot pe servetele absorbante apoi se pun intr-un vas.
In alta tigaie se pun cele 2 linguri de ulei, se infierbanta pe foc si se adauga sosul de lamaie peste ulei. Se amesteca mereu pana ce sosul isi schimba consistenta (se ingroasa si devine ca o miere). Se ia de pe foc, se scot lamaile si sosul se toarna peste puiul prajit.
Se amesteca bine ca sa se acopere carnea pe toate partile si se serveste cald peste un pat de orez fiert si broccoli.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii