Kebab

Complexitate
redusa
Kebab

Ingrediente

  • 400g de carne tocata (pui, miel, vita)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de suc de rosii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de ardei iute uscat macinat
  • 1 lingurita de paprica dulce
  • 1 lingurita de cumin
  • 1 lingurita de gimbir in pudra
  • 1/4 de lingurita de scortisoara
  • 8 cuisoare rupte in bucatele
  • 1/4 de lingurita de cardamom in pudra
  • 1/4 de lingurita de nucusoara
  • 1/4 de legatura de patrunjel
  • cateva frunze de telina
  • sare
  • Pentru servit:
  • 1/2 de castravete verde
  • 10 rosioare cherry sau 1-2 rosii medii
  • 10-15 frunze de salata
  • 1 catel de usturoi
  • cateva frunze de menta
  • telina si patrunjel
  • 250g de iaurt natur
  • lipii sau paine pentru kebab

Mod de preparare

Intr-un mixer asezam ceapa, usturoiul, sucul de rosii, uleiul si toate condimentele. Mixam pana la formarea unei marinade cremoase. Varsam amestecul de mai sus peste carne, acoperim cu film alimentar si dam la frigider pentru 15 minute.

In acest timp pregatim legumele de garnitura, castravete, rosii si salata.
Tocam marunt cateva frunze de menta, pastrunjel si telina.
Strivim un catel de usturoi si il adaugam impreuna cu ierburile de mai sus in 250g de iaurt.
Saram si piperam dupa gust.

Dupa timpul de pauza, formam cu mainile umide, din carne, batoane groase de un deget si jumatate si lungi de aproximativ 15-20 de cm.

Incalzim 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si prajim carnea.
Servim cu paine/ lipie si garnitura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ardei umpluti cu dovlecei
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu dovlecei

Ardei umpluti cu dovlecei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!