Iepure salbatic cu masline si smantana

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

Carnea de vanat este bine sa-l tinem inainte de a-l gati in bait timp de 4-5 zile ca sa se fragezeasca
Iata ce bait am pregatit eu pt iepuras :
Bait cald:
1 l vin rosu
1 lingurita rozmarin macinat
1 lingurita maghiran
2 foi dafin
20 boabe piper
coaja razuita de la o lamaie
2 marcovi taiati rondele
2 cepe taiate felii mai grosute
1 ardei iute
4 catei usturoi taiate felii
1/2 telina taiata felii
Necesare pt gatirea iepurelui :
carne de iepure
200 gr slanina afumata
1 ceapa mai mare sau 1/2 praz partea mai verde
100 ml vin sec sau demisec
200 gr masline negre
1 cutie ciuperci feliate (se pot folosi si proaspete cca 1/2kg )
o mana de morcovi din bait taiati mai marunt
3 catei usturoi feliat
400 gr smantana

Mod de preparare

Prepararea baitului cald:

Vinul se pune la incalzit si adaugam codimentele de mai sus . Carnea se pune intr-un vas si se toarna peste vinul codimentat. Se adauga apoi si legumele de mai sus si totul se pune apoi la rece. Carnea se tine in acest bait timp de 4-5 zile , timp in care in fiecare zi carnea se intoarce in bait.


Preparare iepurelui:

Punem slanina taiata bastonase la prajit, adaugam prazul taiat rondele si cand aceasta esta calita adaugam si carnea de iepure scoasa din bait. Se sareaza ,pipereaza si se lasa la calit carnea pana devine alba . Acum adaugam vinul si apa cat sa acopere carnea. Punem morcovii taiati si cateii de usturoi feliati . Se acopera cu un capac si lasam sa fiarba pana se inmoaie carnea . Cand apa a scazut adaugam maslinele taiate rondele si ciupercile si lasam sa fiarba mai departe cca . 10 minute punand si un pic de patrunjel verde tocat. Se toarna smantana peste si se mai lasa pe foc cat sa dea un clocot.

Se serveste cu pireu de cartofi sau cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Iepure salbatic cu masline si smantana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Iepure salbatic cu masline si smantana