Iepure Salbatic cu Legume

Complexitate
redusa
Iepure Salbatic cu Legume

Ingrediente

  • 1 bucata iepure salbatic (poate fi folosit si cel de casa)portionat
  • 2 cutii ciuperci feliate(sau 500 gr champignon proaspete)
  • 300 gr amestec de legume (fasole verde
  • porumb
  • morcovi
  • mazare)
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 frunze dafin
  • 6 catei usturoi feliate
  • 2 buc ceapa taiata marunt
  • 1 dovlecel taiat cubulete mai mari
  • 200 gr ardei kapia copt si taiat fasii (puteti folosi si alt fel de ardei)
  • 250 ml vin alb sec sau demisec
  • 1/2 ardei iute
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper si 1/2 lingurita boia
  • 150 ml ulei

Mod de preparare


Carnea portionata o prajim in uleiul incins si apoi il scoatem deoparte. In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa tocata si usturoiul feliat. Adaugam ardeii Kapia taiati fasii, frunzele de dafin, 1/2 lingurita cimbru, 1/2 lingurita boia si stingem totul cu 250 ml vin.
Asezam inapoi bucatile de carne prajita si completam cu apa cat sa fie carnea acoperita, adaugam sare si piper dupa gust, ardeiul iute feliat si lasam sa fiarba acoperit la foc mic pana carnea se inmoaie(daca mai e nevoie se mai adauga apa).
Acum, cand carnea e fiarta adaugam si amestecul de legume, impreuna cu ciupercile feliate si dovlecel lasand sa fiarba la foc mic neacoperit vasul pana se fierb toate legumele Se presara totul cu patrunjel verde tocat si se lasa sa dea un clocot.
Se serveste cu cartofi noi, cartofi natur, pireu de cartofi.

Pofta Buna! ! !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Fursecuri stelute
Bucataras.RO

Fursecuri stelute

Aceste fursecuri stelute sunt foarte bune la micul dejun, de sarbatori sau cand ai chef sa rontai ceva. Pentru reteta, m-am...

Fursecuri stelute
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola