Gulas de Vita cu Galuste

Postat pe: 10-01-2013
(0)

Ingrediente

Pentru gulas:
2 linguri de ulei de masline
5 cepe mari taiate marunt
1 lingura zahar
3 catei de usturoi maruntiti
1 lingura boia de ardei dulce
1 lingurita boia de ardei iute (eu am macinat cateva seminte de ardei iuti)
1 lingurita frunze de cimbru
2 linguri de patrunjel tocat
2 frunze de dafin
3 linguri de paste de tomate
2 linguri lamaie
4 cani apa (sau supa de pui, de legume Eu am pus apa)
~ 1 kg carne de vita taiata in cuburi de 5x5 cm (eu am lasat-o un pic mai mare)
1 lingurita sare
1/4 lingurita piper proaspat macinat
Pentru galuste:
1 cana faina
1 lingurita peaf de copt
1/2 lingurita sare
1/3 cana lapte
1 lingura de unt topit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:20min
1. Intr-o tigaie mai mare incingeti uleiul si sotati ceapa si zaharul pana se caramelizeaza. Adaugati apoi usturoiul. Mai prajiti un minut.

2. Adaugati boiaua de ardei (si cea dulce, si cea iute), patrunjelul, cimbrul si frunzele de dafin. Mai sotati un minut, pana cand emana un miros pregnant.

3. Adaugati pasta de tomate. Puneti sucul de lamaie, apa (sau supa), bucatile de carne, sarea si piperul. Aduceti la temperatura de fierbere, apoi dati focul la mic. Acoperiti vasul si lasati mancarea pe foc pana cand carnea devine frageda (cam o ora si jumatate). Gustati si dregeti de sare si de piper daca e cazul.

Pentru galuste:
Amestecati faina cu sarea si praful de copt. Turnati laptele si untul si amestecati usor. Cand carnea este frageda, puneti cate o lingurita din compozitia asta in vas. Acoperiti si fierbeti pentru 15 minte.

Odata acoperit vasul, rezistati tentatiei de a lua capacul de pe el pana la expirarea timpului. Pentru a fi pufoase, galustele trebuie sa fiarba in aburi. Dupa 15 minute, testate galustele cu o scobitoare. Daca iese curata, atunci sunt bune.
1. Eu n-am respectat regula cu neridicatul capacului in timp de galustele fierb. l-am ridicat pt a face o poza, dar nu stiu daca le-a alterat sau nu textura.

2. Galustele isi maresc volumul de 3-4 ori (eu am aflat asta dupa ce le-am facut prima oara, deci nu am avut cum sa la ajustez). De aceea, in functie de preferinte, puteti incerca sa le faceti cat o jumatate de lingurita, nu cat una intreaga, cum mentioneaza reteta.

Numar de portii: 4-6
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gulas de Vita cu Galuste" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gulas de Vita cu Galuste