Gulas a la maxim

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Carne de porc mai grasa – 500 g
Carne vita – 500 g
Carnati afumati de porc – 200 g
Costita afumata – 300 g
Cartofi - 2 kg
Bulion de rosii – 500 g
Boia de ardei dulce – 10 g
Ardei iute – 2 buc
Ardei gras – 5 buc
Ardei capia rosu – 3 buc
Ienibahar, cimbru – dupa gust
Ceapa – 5 buc mari
Usturoi – 2 capatani
Galuste gris mici – 300 g
Patrunjel verde si marar – cate doua leg
Piper dupa gust
Maghiran, oregano – dupa gust
Boia de ardei iute 20 g

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Se incinge uleiul si se pune si un catel de usturoi tocat marunt impreuna cu un ardei gras , tocat si el marunt ;

Se spala si se curata carnea de vita de pielite ,se taie marunt ( dumicati ) si se pune in ceaun , la dunstuit ( calit ) cca. 20 minute;

Se spala , se curata si se taie in dumicati carnea de porc si se pune peste carnea de vita in ceaun ,se dunstuie cca. 15 minute ;

Se taie carnatii si costita marunt si se pun peste carne , impreuna cu boiaua de ardei , ardeii grasi si capia , tocati marunt si se mai fierbe in suc propriu alte cca. 20 minute ;

Se adauga ceapa , si se caleste timp de trei - patru minute in uleiul si grasimea din ceaun peste carne ;

Se adauga apa cat sa cuprinda carnea si se lasa sa fiarba pana scade cu cca. doua degete ;

Se adauga condimentele si cartofii taiati marunt ca la tocana si apa cat sa treaca cu doua-trei degete peste compozitie ;

Se fierbe pe foc domol cca. 30 minute ;

Se adauga bulionul de rosii , diluat cu apa si galustele ;

Se mai fierbe 10 minute ;

Dupa ce se ia de pe foc se adauga verdeata si usturoiul tocate marunt .

Se serveste cald cu muraturi in otet ( castraveti ) si vin rosu .

Cartofii se pot inlocui cu 1000 g. Fasole, de pe care se arunca trei ape, dupa ce in prealabil s-au tinut o noapte in apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gulas a la maxim" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

cream
•  21.06.2013 14:06:15

pentru cate persoane este reteta ?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gulas a la maxim