Gulas a la maxim

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Carne de porc mai grasa – 500 g
Carne vita – 500 g
Carnati afumati de porc – 200 g
Costita afumata – 300 g
Cartofi - 2 kg
Bulion de rosii – 500 g
Boia de ardei dulce – 10 g
Ardei iute – 2 buc
Ardei gras – 5 buc
Ardei capia rosu – 3 buc
Ienibahar, cimbru – dupa gust
Ceapa – 5 buc mari
Usturoi – 2 capatani
Galuste gris mici – 300 g
Patrunjel verde si marar – cate doua leg
Piper dupa gust
Maghiran, oregano – dupa gust
Boia de ardei iute 20 g

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Se incinge uleiul si se pune si un catel de usturoi tocat marunt impreuna cu un ardei gras , tocat si el marunt ;

Se spala si se curata carnea de vita de pielite ,se taie marunt ( dumicati ) si se pune in ceaun , la dunstuit ( calit ) cca. 20 minute;

Se spala , se curata si se taie in dumicati carnea de porc si se pune peste carnea de vita in ceaun ,se dunstuie cca. 15 minute ;

Se taie carnatii si costita marunt si se pun peste carne , impreuna cu boiaua de ardei , ardeii grasi si capia , tocati marunt si se mai fierbe in suc propriu alte cca. 20 minute ;

Se adauga ceapa , si se caleste timp de trei - patru minute in uleiul si grasimea din ceaun peste carne ;

Se adauga apa cat sa cuprinda carnea si se lasa sa fiarba pana scade cu cca. doua degete ;

Se adauga condimentele si cartofii taiati marunt ca la tocana si apa cat sa treaca cu doua-trei degete peste compozitie ;

Se fierbe pe foc domol cca. 30 minute ;

Se adauga bulionul de rosii , diluat cu apa si galustele ;

Se mai fierbe 10 minute ;

Dupa ce se ia de pe foc se adauga verdeata si usturoiul tocate marunt .

Se serveste cald cu muraturi in otet ( castraveti ) si vin rosu .

Cartofii se pot inlocui cu 1000 g. Fasole, de pe care se arunca trei ape, dupa ce in prealabil s-au tinut o noapte in apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gulas a la maxim" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

cream
•  21.06.2013 14:06:15

pentru cate persoane este reteta ?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gulas a la maxim