Frunze de Hrean Umplute

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 frunze de hrean
  • 2g bicarbonat de sodiu
  • 500g carne tocata de porc
  • 120g orez
  • 2g piper macinat
  • 1 manunchi de patrunjel verde
  • 8cl ulei
  • 50g ceapa rosie
  • 5g boia
  • 2 oua
  • 3dl vin alb
  • sare
  • smantana;

Mod de preparare

1. Frunzele sanatoase si frumoase de hrean se oparesc in apa cu bicarbonat de sodiu. Asa isi pastreaza culoarea verde. Se indeparteaza nervurile groase de pe frunze, pentru ca acestea sa se poata rula mai bine.

2. Carnea tocata de porc se amesteca cu orezul calit, cu piperul, sarea, patrunjelul tocat marunt, boiaua, ceapa calita in putin ulei si cu ouale. Cu aceasta compozitie umplem frunzele de hrean.

3. Intr-un vas de Jena, uns cu ulei, se aseaza frunzele umplute, una langa alta, apoi turnam vinul si, acoperit, fierbem pana "rulourile"sunt fierte.

Pe un platou oval se aseaza "rulourile" din frunze de hrean, le stropim cu smantana si le servim cu un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)