Friptura Salisbury

Postat pe: 11-02-2013
(0)

Ingrediente

Pentru supa de ceapa:
1 ceapa medie
1-2 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingura zahar brun
3/4 cana apa fierbinte
2 linguri amidon
1/4 cana apa rece
plante aromatice - eu am pus cimbru, foi de dafin
1 lingura zeama de lamaie (optional)
sare si piper dupa gust
Pentru friptura:
~500 g carne de vita toccata
1 ou
4 linguri pesmet
1/4 lingurita sare
1/8 lingurita piper proaspat macinat
1/3 din supa de ceapa
Pentru sos:
2/3 din supa de ceapa
1 lingura faina de grau
3 linguri de ketchup
1/4 cana apa
1 lingura sos Worcestershire
1 lingurita mustar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Reteta originala cere 300 de grame de `condensed French onion soup`, care in mod normal se gaseste la conserva. Eu am cautat un substitut si am folosit ingredientele enumerate mai sus. Minusul major e ca nu am putut obtine coloarea specifica sosului original, sosul meu fiind mai deschis cumva, nu maro intens.

Supa de ceapa:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit intr-o lingura de ulei de masline. Se caramelizeaza zaharul brun si se pune peste ceapa. Cand ceapa este calita, se pun mirodeniile, apa fierbinte si lamaia. Separat se amesteca amidonul cu apa rece, apoi se pune in vasul cu ceapa. Se amesteca pana se formeaza o pasta legata. Se adauga sare si piper dupa gust.

Friptura:
Intr-un vas mare amestecati 1/3 din supa de ceapa cu carnea, pesmetul, oul, sarea si piperul. Impartiti compozitia in 6 bucati si dati-le o forma de ovala. Prajiti-le pe ambele parti intr-o lingura de ulei de masline. In cazul in care in tigaie ramane exces de grasime, scurgeti-l.

Intr-un alt vas amestecati faina si supa ramasa pana se omogenizeaza. Adaugati ketchup-ul, apa, sosul Worcestershire si mustarul. Puneti acest sos peste carnea din tigaie, acoperiti si mai lasati 15-20 de minute. Puteti mesteca din cand in cand.

Se serveste calda.


Friptura Salisbury a fost inventata de un medic american - J. H. Salisbury (1823-1905), unul din primii sustinatori ai ideei ca pentru a scadea in greutate, trebuie sa limitam consumul de carbohidrati. a publicat o serie de sfaturi cu privire la o alimentatie sanatoasa, carnea de vita fiind unul din ingredientele favorite. Numele de `Salisbury Steak` este folosit in SUA din 1897.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura Salisbury" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura Salisbury