Ingrediente
● 4 fileuri a 120g fiecare |
● sare |
● piper |
● ulei |
● supa de vita (din cubulet) |
● 4 cartofi noi |
● 16 fire de sparanghel alb |
● zahar |
● suc de lamaie |
● 1 varf de cutit de bicarbonat |
● 16 fire sparanghel verde: |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
1. Se curata sparanghelul alb, se spala, apoi in apa cu sare, suc de lamaie, unt si zahar se fierbe cca. 8 minute; sparanghelul verde se fierbe in apa cu un varf de cutit de bicarbonat -pentru ca sa-si pastreze culoarea-tot 8 minute, se scoate din cratita si, impreuna cu sparanghelul alb, se pastreaza la cald. Cartofii se curata si se fierb in apa cu sare.
2. Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
3. Carnea se spala cu apa rece, se sterge cu un servet de bucatarie, se condimenteaza si se frige in ulei fierbinte pe ambele parti, apoi se pune in cuptor pana se patrunde bine, cca. 8-10 minute. Se scoate si se pastreaza la cald. Jiul ramas in tava se amesteca cu supa de vita (din cubulet)se sareaza, pipereaza, se strecoara si se pune pe foc sa dea un clocot.
Pe fiecare farfurie preincalzita in microunde sau pe un vas cu apa clocotita se pun cate 4 bucati de sparanghel verde, 4 bucati de sparanghel alb, cate un cartof taiat in doua, cate un file de vitel si peste toate se toarna jiul din tava. Se serveste cu un vin alb sec. (Cabernet Sauvignon este de preferat) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta File de Vitel cu Sparanghel" nu uita sa ii faci un review.
2. Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
3. Carnea se spala cu apa rece, se sterge cu un servet de bucatarie, se condimenteaza si se frige in ulei fierbinte pe ambele parti, apoi se pune in cuptor pana se patrunde bine, cca. 8-10 minute. Se scoate si se pastreaza la cald. Jiul ramas in tava se amesteca cu supa de vita (din cubulet)se sareaza, pipereaza, se strecoara si se pune pe foc sa dea un clocot.
Pe fiecare farfurie preincalzita in microunde sau pe un vas cu apa clocotita se pun cate 4 bucati de sparanghel verde, 4 bucati de sparanghel alb, cate un cartof taiat in doua, cate un file de vitel si peste toate se toarna jiul din tava. Se serveste cu un vin alb sec. (Cabernet Sauvignon este de preferat) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta File de Vitel cu Sparanghel" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Drob Pascal
Tort Iepuras
Carnati in sos de ceapa si ardei
Cozonac cu fistic si ciocolata
Tarta cu jambon si icre negre
Brownies cu unt de arahide
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Drob de pui cu leurda
Friptura de miel cu cartofi si ghimbir
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Lasagna dulce, cu branza si visine
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: rocsi
-
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Usor de gatit / Autor: madi_marin
-
Brownies cu unt de arahide
Retete preferate / Autor: madi_marin
-
Tarta cu jambon si icre negre
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Cozonac cu fistic si ciocolata
Concurs - Reteta Lunii / Autor: Lau Dany
-
Carnati in sos de ceapa si ardei
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany