File de Vitel cu Sparanghel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 fileuri a 120g fiecare
  • sare
  • piper
  • ulei
  • supa de vita (din cubulet)
  • 4 cartofi noi
  • 16 fire de sparanghel alb
  • zahar
  • suc de lamaie
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 16 fire sparanghel verde:

Mod de preparare

1. Se curata sparanghelul alb, se spala, apoi in apa cu sare, suc de lamaie, unt si zahar se fierbe cca. 8 minute; sparanghelul verde se fierbe in apa cu un varf de cutit de bicarbonat -pentru ca sa-si pastreze culoarea-tot 8 minute, se scoate din cratita si, impreuna cu sparanghelul alb, se pastreaza la cald. Cartofii se curata si se fierb in apa cu sare.

2. Se preincalzeste cuptorul la 180*C.

3. Carnea se spala cu apa rece, se sterge cu un servet de bucatarie, se condimenteaza si se frige in ulei fierbinte pe ambele parti, apoi se pune in cuptor pana se patrunde bine, cca. 8-10 minute. Se scoate si se pastreaza la cald. Jiul ramas in tava se amesteca cu supa de vita (din cubulet)se sareaza, pipereaza, se strecoara si se pune pe foc sa dea un clocot.
Pe fiecare farfurie preincalzita in microunde sau pe un vas cu apa clocotita se pun cate 4 bucati de sparanghel verde, 4 bucati de sparanghel alb, cate un cartof taiat in doua, cate un file de vitel si peste toate se toarna jiul din tava. Se serveste cu un vin alb sec. (Cabernet Sauvignon este de preferat)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute