File de Vitel cu Sparanghel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 fileuri a 120g fiecare
  • sare
  • piper
  • ulei
  • supa de vita (din cubulet)
  • 4 cartofi noi
  • 16 fire de sparanghel alb
  • zahar
  • suc de lamaie
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 16 fire sparanghel verde:

Mod de preparare

1. Se curata sparanghelul alb, se spala, apoi in apa cu sare, suc de lamaie, unt si zahar se fierbe cca. 8 minute; sparanghelul verde se fierbe in apa cu un varf de cutit de bicarbonat -pentru ca sa-si pastreze culoarea-tot 8 minute, se scoate din cratita si, impreuna cu sparanghelul alb, se pastreaza la cald. Cartofii se curata si se fierb in apa cu sare.

2. Se preincalzeste cuptorul la 180*C.

3. Carnea se spala cu apa rece, se sterge cu un servet de bucatarie, se condimenteaza si se frige in ulei fierbinte pe ambele parti, apoi se pune in cuptor pana se patrunde bine, cca. 8-10 minute. Se scoate si se pastreaza la cald. Jiul ramas in tava se amesteca cu supa de vita (din cubulet)se sareaza, pipereaza, se strecoara si se pune pe foc sa dea un clocot.
Pe fiecare farfurie preincalzita in microunde sau pe un vas cu apa clocotita se pun cate 4 bucati de sparanghel verde, 4 bucati de sparanghel alb, cate un cartof taiat in doua, cate un file de vitel si peste toate se toarna jiul din tava. Se serveste cu un vin alb sec. (Cabernet Sauvignon este de preferat)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa