Ficatei de Pui, pregatiti Rustic, cu Sos de Busuioc

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

1 kg ficat de pui
150 g ciuperci proaspete
5-6 fire de ceapa verde
1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
busuioc - 1 ramura sau 1 lingura planta uscata
1 foaie de dafin
3-4 linguri ulei (unt)
1-2 linguri faina (amidon)
1 lingura zeama de lamaie (1 lingurita otet)
1 ceasca zeama de carne (250 ml) sau apa calda
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Curatati de pielita ficatul de pui, iar bucatile mai mari taiati-le in doua.
Tocati rondele, ceapa verde, marunt, patrunjelul si pisati foaia de dafin, apoi amestecati-le.
Ciupercile curatate, taiati-le feliute.

Intr-un vas termorezistent puneti uleiul (untul), apoi in straturi succesive: ficatul de pui, amestecul din verdeturi si foaie de dafin, ciupercile feliate si repetati pana la terminarea ingredientelor.

Separat, puneti la fiert zeama de carne si adaugati, cand clocoteste, amidonul (faina) dizolvat in putina apa rece si sucul de lamaie.

Lasati pe foc domol, amestecand, pana se ingroasa sosul.
La sfarsit adaugati frunzele de busuioc tocate(sau cele uscate), sarati si piperati, dupa gust si turnati-l peste ultimul strat din vasul termorezistent.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-45 min sau pana ce ingredientele sunt facute.
Serviti fierbinte, langa o garnitura de orez sau cartofi si salata de sezon sau muraturi.

POFTA BUNA!


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ficatei de Pui, pregatiti Rustic, cu Sos de Busuioc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

teo_draghici20
•  18.06.2009 10:38:34

arata foarte bine

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ficatei de Pui, pregatiti Rustic, cu Sos de Busuioc