Ficat de vitel cu pilaf de orez

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ficat de vitel cu pilaf de orez

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • -2 cani orez
  • -1 ceapa
  • -3 morcovi
  • -sare, piper, secretul gutului
  • -patrunjel vered
  • -2 ardei mari
  • -1 rosie
  • Pentru tocanita de ficat avem nevoie de:
  • -1 kg ficat de vitel sau de care vreti voi
  • -condimente
  • -1ceapa
  • -patrunjel verde tocat
  • -2 lingurite de boia dulce
  • - lingura smantana dulce

Mod de preparare

-calim cepa in putin ulei
-adaugam cei 2 ardei taiati
-radem morcovii si lasam sub capap sa se inmoaie putin ardeii, cam 15 minute. Daca trebuie mai punem apa.
-cand s-au inmoiat ardeii punem orezul pe care l-am spalat si l-am lasat putin in apa
-adaugam condimente, completam cu apa si lasam sub capac sa fiarba cam 40 minute. Daca mai trebuie completam cu apa.
-orezul nu trebuie sa fiarba pana se desface...bobul(aici depinde si de calitatea orezului) trebuie sa ramana intreg. La sfarsit cand orezul s-a fiert, lasam sub capac totul si el se umfla frumos.

Cum procedam:
-punem ceapa la calit, apoi punem cele 2 lingurite de boia ,amestecam si stingem repede cu apa.
- ficatul l-am taiat bcutai,le-am frecat cu sare inainte
-adaugam ficat bucati si punem putina apa, acoperim cu capac
-lasam sub capat vreo 30 minute, pana se patrunde ficatul. Daca mai trebuie mai completam cu apa
-la sfarsit adauga smantana si patrunjelul tocat si amestecam
-se serveste langa orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc