Fasole cu Ciolan Afumat

Postat pe: 06-11-2015
(2)

Ingrediente

500 g fasole uscata (boabe)
1 rasol afumat de por
1 morcov
4 cepe albe mari
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
1 ardei gras portocaliu
sare dupa gust
2 linguri cu bullion
verdeturi: marar/patrunjel

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Curăţăm fasolea, o spălăm foarte bine şi o punem într-un vas încăpător. Turnăm apă atât cât să o cuprindă şi o lăsăm peste noapte să se hidrateze.
a doua zi o scurgem de apă (dacă mai este cazul), o clătim şi o punem la fiert intr-o cratita/oala mare.
Daca se opteaza pentru schimbarea apei, recomand ca apa nou adaugata sa fie fierbinte.
Rasolul se taie în bucăţi şi se pune în cratita/oala, la un loc cu fasolea. (Am procedat astfel cam la jumătate din timpul rămas).
Separat, tocam legumele şi pregătim prăjeala, adăugând-o ulterior peste fasole (Calim ceapa pana ce devine translucida, apoi adaugam ardeii si morcovul tocati marunt. Prajim legumele atat cat sa fie bine patrunse, adaugam bulionul si omogenizam. Pastram pe foc potrivit 5-10 minute, amestecand ocazional, pentru a evita arderea).
sărăm după gust şi continuăm fierberea pentru 15-20 de minute aproximativ.
Dupa ce oprim focul, presărăm verdeţurile tocate.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fasole cu Ciolan Afumat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dyadya
•  08.11.2015 16:58:34

Multumesc doamna Lulu !

lulu13
•  08.11.2015 09:11:19

Super fasolica!!felicitari si succes!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fasole cu Ciolan Afumat