Creier Pane, Piure cu Varza si Parmezan, Salsa

Postat pe: 10-06-2012
(0)

Ingrediente

Creier de porc
Faina condimentata puternic
boia afumata
piper
cimbru
Fulgi de porumb (sunt usor dulci) Ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Creier - captura de zile mari, cel putin pe aici. Probabil ca nu tuturor le place gustul si consistenta creierului, mie da. Totusi depinde si de felul cum este gatit, data fiind specificitatea aromei - ca si maduvioara.

Asadar, uite cum procedez eu vis'a'vis de creier.

Inainte de toate, blansez intreaga cantitate de creier, in apa cu sare. Doar 5-7 minute in apa clocotita cu sare si o picatura doua de otet din mere. Scot si racesc brusc in apa rece. Scurg apoi si ma folosesc de el in continuare la tot felul de preparate.

De data asta, dintr-o parte, am facut un pane grozav. Faina, ou si fulgi de porumb - fulgii astia dau un strat crocant la exterior si miezul moale-moale al creierului in interior. e important ca faina in care tavalim creierul prefiert sa fie bine aromatizata - eu pun in ea boia de ardei afumat, piper si cimbru.

Abia asa pot face ca gustul plin de personalitate al creierului sa devina un bun pentru toate gusturile. Nu am fost refuzata nici de catre cele mai pretentioase papile - poate nu sunt prea modesta dar asta este adevarul, am pacalit oameni pe care ideea de creier i-ar fi oripilat peste masura.

Deci, primul strat - faina parfumata, al doilea - ou batut, al treilea - fulgi de porumb cat de cat sfaramat intre maini. Si un firicel de ulei presarat pe deasupra, pentru mai mult crantz si un pic de suculenta.

Punem la cuptor pentru 20 minute (eu am cuptorul electric cu convectie si atat a fost timpul de coacere, la 250 grade celsius) Pe o coala de hartie pergament.

Nu-i mare scofala ce am facut eu aici, dar poate ca dau ghes celor carora nu le place deloc creierul, sa-i dea o sansa.

Important este si cu ce il alaturati: un piure tot la fel de personal si o salata condimentata la randul ei. Eu am facut piureul de cartofi cu varza, smantana si parmezan. Ca salata am facut o salsa picanta, usor iute.

In concluzie: cui i-e frica de creier? (si daca teama persista, asezati fiecare felioara de creier pe una de lamaie - intercalati - si-o sa vedeti ce bun este!)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Creier Pane, Piure cu Varza si Parmezan, Salsa" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Creier Pane, Piure cu Varza si Parmezan, Salsa