Cotlete Umplute cu Ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cotlete Umplute cu Ciuperci

Ingrediente

  • Ptr 4 portii;
  • 4 cotlete mai groase, cu os
  • 300 g ciuperci Champignion
  • un ardei rosu
  • o ceapa rosie
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • o legatura de marar verde
  • un ou
  • piper
  • o lingura amestec de legume deshidratate fara sare
  • ierburi aromate de Provence
  • 100 ml vin de butuc
  • 10 boabe negre de piper
  • 3-4 foi de dafin

Mod de preparare

1. Se spala si se sterg cotletele apoi se cresteaza cu un cutit ascutit, pe cantul carnos, astfel incat sa facem un portofel fara a intepa carnea. Se cresteaza pana la os, dar fara a taia marginea cotletului. Se sareaza si in afara si in interior, se condimenteaza.

2. Se spala si se curata zarzavatul apoi incingem o picatura de ulei si calim la foc iute, ceapa rosie taiata juliei, si ardeiul feliat subtire. Dupa cateva secunde adaugam si ciupercile feliate subtire, dam cu sare si piper, condimentam cu ierburi aromate si presaram si un pic de legume deshidratate. Mai lasam un pic pe foc apoi tragem tigaia si presaram marar verde tocat marunt. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam si oul batut. Cu aceasta umplutura se umple fiecare buzunar al cotletelor apoi partea taiata se prinde cu cate 2 scobitori de bambus.

3. Se aseza in tavita, cu oasele in jos si gura prinsa cu scobitori, in sus, se ung cu ulei si se presara deaspra legume deshidratate fara sare. Se toarna vinul cu 2 pahare de apa rece, un praf de sare, boabele de piper, foile de dafin. Se acopera tavita cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se descopera de folie si se mai lasa inca 40-50 minute, la foc potrivit, udandu-se cotletele din cand in cand cu zeama din tava. Se lasa pana se rumenesc frumos. Se servesc fierbinti cu o garnitura de cartofi sau ciuperci si morcovi sotati.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Bucataras.RO

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

reteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc....

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!