Costita Crocanta cu Crema de Naut

Postat pe: 10-02-2009
(0)

Ingrediente

15 -2 kg costita de porc
40 g parmezan ras
50 g pesmet
ulei de masline
2 linguri ierburi aromate: amestec in parti egale de: cimbru, maghiran, oregano, marar
500 g naut (poate fi si din conserva)
rozmarin( eu am avut pudra)
4-6 catei de usturoi
ardei iute (cantitate dupa preferinta, dar nu optional)
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Amestecati pesmetul cu parmezanul, sarea, ardeiul iute, curatat de vinisoare, seminte si tocat marunt si cu 2 linguri ierburi aromate, maruntite.
Puneti costitele intr-o tava antiaderenta, unsa cu ulei, stropiti-le si pe ele cu ulei si acoperiti-le cu amestecul preparat. Dati-le la cuptorul incalzit la 200 grade, aproximativ 50 min.
Se pune de cu seara, in apa rece, nautul ales.
A doua zi se spala din nou, se pune la fiert in apa usor sarata, pentru 30-45 min. , sau pana nautul este moale.
Se scurge si raceste.
Daca ati uitat sa-l puneti la inmuiat de cu seara, tineti-l 2-3 ore in apa calduta.
Pasati nautul fiert, folosind o sita deasa sau treceti-l de 2-3 ori prin masina de tocat si puneti-l intr-o oala.
Adaugati 300 ml apa calda cu sare, rozmarinul si usturoiul maruntit si lasati piureul la foc mediu 5-6 min. , pana devine mai consistent, amestecand.
Serviti costitele fierbinti, impreuna cu crema de naut, calda

Presarati amestecul de pesmet doar pe o singura parte a costitelor si nu le intoarceti in timpul coacerii.
Ele vor deveni crocante pe o parte si fragede pe cealalta.
Se pot servi cu muraturile preferate.
Pentru prepararea cremei de naut:
http://www. reteteculinare. ro/forum/discutii/crema_de_naut-4665/
sau cauta in Cartea de Bucate, la Garnituri-"Crema de naut"
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Costita Crocanta cu Crema de Naut" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Costita Crocanta cu Crema de Naut