Chiftelute Marinate II

Complexitate
redusa
Chiftelute Marinate II

Ingrediente

  • 750 g carne macra (porc) 1 ceapa prajita
  • 1 felie de paine
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ou (eu am pus faina ca nu imi place sa tin ou la congelator) sare
  • piper
  • verdeata tocata (patrunjel, marar) Sosul:
  • bulion de rosii 1 litru
  • otet (optional) 1 lingura
  • piper boabe10-15 boabe
  • frunze de dafin 5-6
  • ulei 3-4 linguri (mai mult sau mai putin) faina

Mod de preparare

Deci, macinam carnea, o amestecam cu condimentele si verdeturile din reteta, care inainte au fost spalate si date pe razatoare. Se amesteca bine, se face pasta din care se formeaza chiftelutele. Le prajim in ulei sau in cuptor (cazul meu). Punem chiftelutele intr-o forma rezistenta la cuptor dupa ce au fost prajite.

Separat facem sosul de rosii, punem ulei (3-4 linguri) intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de faina, lasam la foc pentru 2-3 minute, adaugam apoi bulionul de rosii, dregem de sare, zahar (daca este cazul, la mine nu a fost ca am folosit bulionul meu de rosii care are in el tot ce ii trebuie) punem piperul boabe, frunzele de dafin si fierbem cateva minute.

Cand sosul e gata il strecuram prin sita ca sa scapam de boabele de piper si foile de dafin, si turnam peste chiftelute. Tinem in cuptor la cald pana este gata pireul de cartofi pe care il servim langa chiftelutele astea marinate. Cam asta este reteta.
Eu ce am facut?
Am scos chiftelele din congelator, le-am pus in tava si le-am pus la cuptor. In timpul asta am facut sosul si cand a fost gata am combinat cele 2 si am dat la cuptor pana a fost gata si pireul.

Gata, am servit cald, langa un paharel de vin bun si dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa