Chiftelute In Sos Bechamel

Complexitate
redusa
Chiftelute In Sos Bechamel

Ingrediente

  • Ingrediente chiftelute:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cartofi medii
  • 2 buc ceapa
  • 2 oua
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 1 lingurita marar verde
  • sare
  • piper dupa gust
  • faina
  • ulei ptr prajit
  • Ingrediente sos:
  • 30-40 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 1/2 litru lapte
  • 100 gr smantana
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Ceapa se taie felii si se caleste pe 2 linguri de ulei. Cartofii(cruzi) curatati impreuna cu ceapa calita se da prin masina de tocat carne si se adauga la carne. Punem cele 2 oua proaspete, condimentam cu sare, piper si punem patrunjelul verde tocat si mararul. Se amesteca pana se omogenizeaza apoi tavalim chiftelutele prin faina si le prajim in ulei incins.

Dupa ce am terminat de prajit, asezam chiftelutele intr-un vas si ne apucam de pregatit sosul Bechamel.

Sos Bechamel: Punem la topit untul si faina la foc si le infierbantam fara ca faina sa isi schimbe culoarea (la foc mic ), si stingem cu 1/2 l lapte fierbinte adaugat treptat avand grija sa nu faca cocoloase. Se pune sare, piper alb dupa gust si zeama de la 1/2 lamaie si patrunjelul tocat iar mai apoi adaugam si 100 gr smantana.

Acest sos il turnam peste chiftelute si dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 15 minute.

Se serveste cu pireu de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Ciorba de vara cu legume
Bucataras.RO

Ciorba de vara cu legume

Tare-mi plac legumele, tot felul de combinatii...asta e una din cele mai simple ciorbe zic eu!

Ciorba de vara cu legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola