Ingrediente
● 300 gr carne de vita tocata |
● 1 ou |
● suc de rosii |
● 2-3 linguri ulei |
● 1 lingura parmezan (facultativ) |
● 1-2 catei usturoi + 1 lingurita praf in compozitia de carne |
● patrunjel, oregan |
● foaie de dafine |
● sare, piper |
Mod de preparare
Adaugam foaie de dafine si putin oregan. Intre timp amestecam carnea cu oul, sare si piper, patrunjel tocat, 1 lingurita praf de usturoi, putina apa si parmezanul, facem perisoare potrivit de mari. Din 300gr. carne ies circa 9-10 buc.
Punem perisoarele in sosul care fierbe pe foc si le lasam sa fiarba, la foc potrivit. Daca sosul de rosii scade, adaugam putina supa de zarzavat sau apa, asa incat in timpul fierberii, chiftelele sa fie acoperite aproape de tot cu sosul de rosii.
Daca este nevoie adaugam sare, apoi le servim calde.
Daca facem sos mai mult si ramane, acesta se poate utiliza pentru a condimenta si pasta...spaghete, tuburi, spirale, etc. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chiftele cu sos de rosii" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 21.02.2011 13:20:37
Eu, deobicei, fac aceasta reteta fara usturoi, dar cu oregano si este excelenta. Daca am vorbi despre mancarurile asa zis traditionale romanesti, nu stiu despre ce mancare a-mi vorbi, sarmalele, chiftele cu sos sunt defapt de origine turceasca, greceasca, iar noi le-am preluat si am mai modificat cate ceva. Nici macar mamaliga nu este a noastra.
• 06.03.2009 17:42:16
Draga Adrigab...daca citesti mai bine cum am facut aceste chiftele, vei vedea ca am pus si foi de dafin, usturoi. Am pus si oregan fiindca imi place.
Italieneste sau romaneste ...fiecare gateste dupa placul lui!!
• 05.03.2009 13:57:53
draga nicoleta pare un sos de rosii ca in italia ,oregan?Unde sunt retetele noastre de romania?
cu ceapa,usturoi sare, piper si foi de dafin?
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 21.03.2011 18:33:13
Ioska ,ma bucur ca v-a placut!