Se condimenteaza bucatile de carne si se dau prin faina, apoi se prajesc usor pana sunt putin maronii. Se scoate carnea pe un servet ca sa se scurga grasimea si se mai adauga ceva ulei in cratita, daca nu a ramas de ajuns. Se pune in acelasi ulei ( imbibat cu gustul de la carne) la prajit ceapa, apoi morcovul si la urma usturoiul sa nu se arda si sa devina amarui. Se stinge cu o ceascuta de vin si se lasa pana da in clocot. Se pune inapoi carnea in cratita, se adauga apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba la foc f. mic, avand grija sa nu sece prea mult. Daca seaca sosul, se mai adauga apa. Dupa cca 45 minute se adauga rosiile si foile de dafin si se mai lasa sa fiarba inca cel putin 20 de minute sa mai scada sosul. Se pune sare si piper dupa gust. E gata cand carnita e atat de frageda incat se descompun bucatile usor si se sfarama cu furculita. Se scot frunzele de dafin si se arunca.
Se fierb pastele in apa sarata si cu o lingurita de ulei conform instructiunilor de pe pachet, se strecoara si se pun peste carne.
Se serveste cu muraturi sau salata. De asemenea, se poate servi cu piure de cartofi/ cartofi la cuptor in loc de paste.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii