Bulgari De Cartofi Surpriza

Complexitate
redusa
Bulgari De Cartofi Surpriza

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 1 ou
  • Pt panirat:
  • faina
  • pesmet
  • Pt umplutura:
  • 100 gr carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri ardei macinat (sau un ardei gras mijlociu)
  • un praf chimen macinat
  • un praf oregano
  • 1 lingurita mica boia dulce
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc, se adauga la ei 1 ou crud, sare, piper dupa gust si se amesteca.

Umplutura pentru cartofi o facem in felul urmator. Punem la incins 50 ml ulei si calim in el ceapa si catelul de usturoi taiat marunt. Adaugam apoi carnea macinata, praful de chimen, oregano, boia, 2 linguri de pasta de ardei (sau ardei gras taiat cuburi), sare si piper dupa gust. Se pune apa apoi cat sa fie bine acoperit si lasam sa fiarba pana scade zeama si ramane grosul de la sos.

Cum realizam bulgarii de cartofi :

Ungem mana cu un pic de ulei, luam din cartofii zdrobiti cu o lingura, asezam in palma, il aplatizam, peste punem 1 lingura din compozitia de carne si deasupra asezam iar un strat de cartofi zdrobiti si modelam in bulgaras.

Bulgarasii astfel obtinuti se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se pot servi ca atare in acest fel cu ketchup, sau cu diferite mancaruri cu sos ca si garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
FRIPTURA FIARTĂ DE PUI
Bucataras.RO

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Aduc această rețetă pentru cei care au pui crescuți în curte. Eu am preparat-o cu pui din comerțul capitalist, timpul...

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!