Se taie capacul ardeilor si scot samburii.
Jumatate din ceapa se taie marunt si se pune intr-o cratita la calit in putin ulei, apoi dupa ce a devenit putin sticloasa se pune la calit si morcovul ras prin razatoarea cea mai mica. Dupa ce sunt calite se i-au de pe foc si in cratita se pune cealalta jumatate de ceapa taiat marunt, carnea tocata, orezul, apoi se amesteca toate si se condimenteaza dupa gust.
Cu aceasta compozitie umplem ardeii si ii asezam pe toti "in picioare" intr-o oala.
Facem un amestec de pasta de tomate cu apa si turnam peste ardei cat sa-i acopere. Punem o farfurie intoarsa peste ei, apoi punem capacul oalei, si ii punem la foc mediu pentru circa 30-40 min.
Dupa ce sunt gata fierti luam oala si o punem intr-o patura si lasam asa cam o ora (la dostonit).
Noi ii servim cu smantana si cu pofta.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii