Ardei umplut la tava

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Ardei umplut la tava

Ingrediente

  • -ulei de masline
  • -4 fileuri de piept de pui taiate bucatele
  • -200 g orez cu bob lung
  • -1 patrunjel radacina
  • -1 pastarnac
  • -2 morcovi rasi
  • -patrujel verde tocat
  • -1 lingurita de cimbru uscat
  • -1 l de supa de pui
  • -250 g rosii tocat din conserva
  • -1 cutie ciuperci din conserva
  • -6 ardei rosii si galbeni grasi
  • -1 ceapa
  • -sare,piper
  • -1 ceasca vin rosu

Mod de preparare

-pieptul taiat cubulete il lasam sa steie 30 minute in condimente
-taiam ceapa marunt si o calim putin in ulei de masline impreuna cu morcovul ras.
-adaugam pieptul taiat cubulete si amestecam bine.
-Lasam sa se patrunda sub capac. Stingem cu vin rosu.
-Compozitita o lasam apoi deoparte.
-Spalam orezul si il punem in alt vas impreuna cu supa la fiert 10 minute.
-Adaugam patrunjelul si pastarnacul doar pentru gust .
-Scoatem patrunjelul si pastranacul din orez,adaugam ciupercile taiate marunt.
-Amestecam totul bine. Adaugam cimbrul si la sfarsit rosiile din conserva.
-Lasam toate sa fiarba inca 10 minute.
-Deci, in total toata compozita fierbe 20 minute.
-Dupa gust daca mai dorim mai punem sare si piper.
-Lasam compozitia la odihnit sub capac 10 minute, orezul astfel se umfla frumusel.
-eu am folosit orez prefiert Aftico-amestecam cele 2 compozitii: cea de carne si cea de orez-ne pregatim din timp ardeii in tava unsa sau tava in care am pus hartie de copt.
-Taiem ardeii in jumatati si ii umplem-acoperim tava cu folie de aluminiu-se coace in cuptor incins 25 minute

-am facut pe langa si un sos din bulion de casa in care am pus sare, zahar, 2 lingurite faina, patrunjel tocat deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa