Saramura de Peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Saramura de Peste

Ingrediente

  • Cantitati pentru 3 persoane
  • 1 crap
  • 2 linguri sare
  • 1 lingurita ulei
  • 2 ardei
  • 4 rosii
  • 2 tulpini de telina
  • 2 fire cimbru
  • 2 foi dafin
  • 10 boabe piper

Mod de preparare

Dupa ce ai curatit si spalat bine trunchiul (sau burta) crapului, unge-l cu ulei si presara-l cu sare de mare grunjoasa pe toata pielea lui. Taie ardeii in jumatate si unge-i si pe ei cu ulei. Pregateste rosiile. Incinge gratarul.

Cand gratarul este bine de tot incins, pune pe el crapul si ardeii lasandu-i acolo fara sa-i misti defel timp de 7 minute. Cand incep a scoate fum este semn ca sunt gata de intors si asta faci, cu o paleta larga, alunecand usor pe dedesubtul ingredientelor, pe rand: intai ardeii apoi pestele. Adauga pe gratar rosiile.

Pazeste gratarul dar intre timp:

Pune pe foc un vas cuprinzator, cu apa si condimentele necesare unei saramuri de peste: fire de cimbru legate cu sfoara de bucatarie, foi de dafin, boabe de piper si tulpini de telina taiate 3-4 cm. cativa ardei iuti ... etc, cine mai doreste alte condimente este liber sa adauge (boabe de ienupar de exemplu pentru cei care indragesc aroma muntoasa a acestiu preparat, ienibahar pentru cei carora le place esenta de pamant ... etc)

Scoate pestele si ardeii de pe gratar si cufunda-le in vasul care deja a fiert cu aromele. Pune capac si fierbe la foc mediu timp de 10 minute. Intorce pestele si mai da un clocot de 5-7 minute, pana cand pestele este alb si legumaria este potrivit de moale (nu omori leguma, las-o la "dinte"...)

Serveste calda, cu mamaliga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.