Saramura de Peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Saramura de Peste

Ingrediente

  • Cantitati pentru 3 persoane
  • 1 crap
  • 2 linguri sare
  • 1 lingurita ulei
  • 2 ardei
  • 4 rosii
  • 2 tulpini de telina
  • 2 fire cimbru
  • 2 foi dafin
  • 10 boabe piper

Mod de preparare

Dupa ce ai curatit si spalat bine trunchiul (sau burta) crapului, unge-l cu ulei si presara-l cu sare de mare grunjoasa pe toata pielea lui. Taie ardeii in jumatate si unge-i si pe ei cu ulei. Pregateste rosiile. Incinge gratarul.

Cand gratarul este bine de tot incins, pune pe el crapul si ardeii lasandu-i acolo fara sa-i misti defel timp de 7 minute. Cand incep a scoate fum este semn ca sunt gata de intors si asta faci, cu o paleta larga, alunecand usor pe dedesubtul ingredientelor, pe rand: intai ardeii apoi pestele. Adauga pe gratar rosiile.

Pazeste gratarul dar intre timp:

Pune pe foc un vas cuprinzator, cu apa si condimentele necesare unei saramuri de peste: fire de cimbru legate cu sfoara de bucatarie, foi de dafin, boabe de piper si tulpini de telina taiate 3-4 cm. cativa ardei iuti ... etc, cine mai doreste alte condimente este liber sa adauge (boabe de ienupar de exemplu pentru cei care indragesc aroma muntoasa a acestiu preparat, ienibahar pentru cei carora le place esenta de pamant ... etc)

Scoate pestele si ardeii de pe gratar si cufunda-le in vasul care deja a fiert cu aromele. Pune capac si fierbe la foc mediu timp de 10 minute. Intorce pestele si mai da un clocot de 5-7 minute, pana cand pestele este alb si legumaria este potrivit de moale (nu omori leguma, las-o la "dinte"...)

Serveste calda, cu mamaliga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
1
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Tarta de ciocolata cu frisca
Bucataras.RO

Tarta de ciocolata cu frisca

Una dintre cele mai fine si mai delicioase tarte gustate de mine vreodata si cred ca stiti ca sunt o mare mare iubitoare de...

Tarta de ciocolata cu frisca
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)