Saramura de Crap

Complexitate
redusa
Saramura de Crap

Ingrediente

  • 1 kg crap
  • 15 ml ulei
  • 6 catei de usturoi
  • un fir de cimbru verde
  • un ardei iute
  • piper
  • 4 rosii mari
  • 4 ardei gras

Mod de preparare

Crapul (cyprinus carpio) cred ca este pestele cel mai apreciat pentru calitatile sale gustative si cel mai raspandit in gastronomia romaneasca. La noi in tara crapul se gaseste in 3 variante: crap salbatic, crap de crescatorie si crap oglinda.

Crapul salbatic are o forma mai alungita si o carne mai slaba. Crapul de crescatorie este mai dezvoltat iar carnea este mai grasa. Crapul oglinda nu are solzi decit un rind pe langa sira spinarii. Pentru prepararea crapului cred ca sunt sute de retete culinare, imbunatatite mereu de a lungul anilor.

Cred ca nu trebuie sa va mai spun ca icrele de crap sunt delicioase (daca stii cum sa le prepari). Va prezint o reteta de saramura de crap pe care am invatat-o de la un pescar pasionat si de gatit in acelasi timp -cumnatul meu Gaby.

1. Evisceram pestele si il portionam (nu se curata de solzi).

2. Presaram sare grunjoasa intr-o tava pentru copt (putem folosi si o tava de la aragaz) .

Referitor la sare eu prefer sarea aromata (reteta lui Jamie) pe care am grija sa o am in permanenta la dispozitie avand in vedere ca familia mea este mare mancatoare de peste la gratar. Este foarte simplu de preparat.

La 100 grame de sare grunjoasa adaugati frunzele de la 2 fire de rozmarin proaspat si coaja de la o portocala si o lamaie. Zdrobiti frunzele de rozmarin, radeti coaja de portocala si de lamaie si amestecati cu sarea. Intindeti amestecul pe o tava si lasati la uscat.

Puteti sa folositi amestecul imediat sau lasati sa se usuce 6 ore si pastrati intr-un borcan inchis ermetic (se poate pastar 1 luna). Pentru reteta de saramura am aromat sarea cu leustean verde pe care l-am tocat intr-un mojar si apoi l-am amestecat cu sarea grunjoasa.

Asezam pestele peste sarea din tava si punem tava pe un gratar incins. Dupa ce am copt pestele pe o parte il intoarcem pe partea cealalta si il coacem.

3. Dupa ce am copt pestele il scufundam intr-o oala cu apa fiarta timp de citeva secunde pentru a -l mai desara putin.

4. Preparam saramura: Coacem pe gratar rosiile, ardeiul gras, ardeiul iute.
Decojim legumele coapte si le tocam marunt.
Zdrobim cateii de usturoi intr-un mojar si adaugam putina apa si ulei.

Amestecam legumele tocate cu mujdeiul de usturoi si turnam saramura peste pestele pregatit ca mai sus.

Presaram deasupra patrunjel prospat tocat.
Cu mamaliguta fierbinte!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Bulionul Meu de Rosii
5
Parteneri
Cannoli siciliani
Bucataras.RO

Cannoli siciliani

M-am inspirat de pe blogul lui Alina Avram

Cannoli siciliani
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia