Salau Bonne Femme

Complexitate
redusa
Salau Bonne Femme

Ingrediente

  • Pt 10 portii
  • 1 salau intreg (2, 5 kg)
  • 120 g faina de porumb
  • 200 g unt
  • 300 ml vin alb (eu am folosit Tokaji 2002)
  • 350 ml lapte 0,1 % grasime
  • 3 oua ecologice
  • 100 g funghi porcini uscate (sau 200 g ciuperci proaspete)
  • 100 ml smintina lichida
  • sare roz de Himalaya
  • piper alb proaspat macinat
  • suc de lamaie
  • 1 legatura cimbru verde
  • 2 buc Lamai
  • 200 g parmezan

Mod de preparare

Salaul este un peste rapitor, cu carne alba, frageda, cu continut redus in grasimi, cu putine oase si cu un gust delicios.

Dintre numeroasele retete care se pot prepara din salau (la gratar, prajit, pane, rasol, marinat, gratinat, zacusca, tocanita, in aspic, pasta) am ales pentru astazi o reteta care imi place foarte mult “Bonne femme” (Sotie buna). Termenul “Bonne femme” descrie produsele alimentare preparate intr-un mod simplu, familiar.

Curatam pestele de solzi, taiem capul, coada si aripioarele apoi il spalam si zvintam. Umplem pestele cu legatura de cimbru, stropim cu suc de lamaie si lasam la rece 1/2 ora.

Asezam pestele in tava si stropim cu 150 ml vin. Il coacem in cuptor 20 minute la temperatura medie (140 grade). Punem ciupercile uscate in apa calda si le lasma la inmuiat 30 minute. Dupa aceea le scurgem de apa.

Cit timp se coace pestele prepara sosul Bechamel din unt, faina, lapte, smintina, restul de vin si cele 3 oua. Topim untul, adaugam faina si amestecam, apoi adaugam laptele, smintina, oualele si vinul. Amestecam bine si fierbem 5 minute.

Scoatem pestele din cuptor si il lasam citeva minute sa se raceasca.
Curatam pestele de piele si oase.
Ungem cu unt o tava pt graten, asezam bucatile de peste.

Asezonam cu sare si piper si punem 1/2 din cantitatea de ciuperci.
Punem 1/2 din sosul bechamel si 1/2 din parmezan.
Repetam asezarea straturilor: peste, socul bechamel amestecat cu ciupercile tocate marunt si parmezan.

Coacem 10 -15 minute, pina cind preparatul se gratineaza.
Servim cu o salata din sfecla coapta si hrean.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Parteneri
Pizza cu sunca si chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu sunca si chorizo

buna tare!!

Pizza cu sunca si chorizo
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura