Ardeiul se coace, se curata de coaja si cotor, apoi se taie usor in jumatati. Tonul se scurge deuleiul din conserva si se imparte in doua. Pieptul de pui se taie in doua, iar cele doua bucati se taie pe lung fiecare, fara a trece cu cutitul pana la capat, se aplatizeaza fiecare bucata si se bate usor cu ciocanul pentru snitele.
Presaram cu sare, piper macinat si cate un praf de busuioc. Peste fiecare piept de pui intindem cate doua jumatati de ardei si o parte din cantitatea de ton. Presaram deasupra tonului coaja de lamaie uscata.
Rulam pieptul de pui, pana la capat, presaram rulada cu busuioc uscat si o prindem cu scobitori.
Incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim usor ruladele pe toate fetele, apoi le transferam intr-o tavita in care am turnat vinul si le coacem 15 minute.
In timpul coacerii stropim ruladele cu vinul din tavita.
Dupa ce s-au copt, se lasa la racit 5 minute, se scot scobitorile si se taie felii.
Se servesc langa o garnitura de orez sau cartofi.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii