Rulada cu Somon Afumat si Crema de Unt

Complexitate
redusa
Rulada cu Somon Afumat si Crema de Unt

Ingrediente

  • -1 broccoli proaspat
  • -4 oua
  • -2 linguri faina
  • -2 linguri amidon
  • -100 g maioneza (aproximativ 2 linguri cu varf)
  • -1/2 legatura de patrunjel verde
  • -1/2 legatura de marar verde
  • -100 g masline verzi, umplute cu gogosari rosii
  • -250 g crema de unt cu verdeata sau crema de branza cu verdeata
  • -300 g file somon afumat
  • -zeama de lamaie
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Spalati broccoli, desfaceti in buchetele mici si scurtati cotoarele.
Puneti-le la fiert pentru cateva minute in apa clocotita cu sare, doar cat sa se inmoaie putin, dar sa ramana ferme, apoi lasati la scurs si racit.

Intre timp, amestecati galbenusurile cu faina si amidonul, maioneza si verdeata, tocata marunt. Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Separat, bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si inglobati-le usor in amestecul cu galbenusuri, prin rasturnare.

Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati.
Repartizati uniform pe suprafata aluatului din tava, in randuri, alternand, buchetele de broccoli si masline feliate in rondele.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 8- 12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este facut, dar nu s-a rumenit.

Scoateti tava din cuptor si rasturnati blatul pe o foaie de copt (partea cu broccoli si masline in jos).
Intindeti in strat uniform crema de branza, imediat ce ati rasturnat blatul si cat timp acesta este inca caldut.

Asezati deasupra, repartizand unul langa altul, fileurile de somon si stropiti-le cu putina zeama de lamaie.

Rulati strans cu ajutorul hartiei (blatul este maleabil si nu se rupe), impachetati capetele si dati la rece pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Serviti rulada feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Amandine III
5
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos