Portofel cu Somon si Sos Olandez

Complexitate
redusa
Portofel cu Somon si Sos Olandez

Ingrediente

  • 5 fileuri somon x 150 g fiecare
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 300 g ciuperci feliate
  • 2-3 linguri mustar
  • 50 g unt
  • condimente pentru peste
  • piper rosu boabe
  • 1 ou
  • 2-3 picaturi otet de vin
  • foi de placinta subtiri

Mod de preparare

Intr-o craticioara inabusim 2-3 minute ciupercile cu putin unt, cateva boabe de piper rosu si 2 linguri de vin.
Fileurile se presara cu condimente pentru peste si se ung cu mustar. Pentru ca prefer gustul picant, am presarat si boabe de piper rosu.

Se taie foile de placinta in dreptughiuri, iar in mijlocul fiecaruia asezam cate un rand de ciuperci, asezam cate un fileu de somon, iar deasupra carnii alt rand de ciuperci.

Impachetam toate fileurile, ungem cu putin ulei pe deasupra portofelelor si coacem maxim 20 de minute.
Cu 5 minute inainte de scoaterea portofelelor din cuptor, pregatim sosul olandez la bain-marie:
-intr-un bol pus deasupra unui vas cu putina apa (funful bolului sa nu atinga apa) se bate galbenusul de ou cu putina sare si 2 linguri de vin.

De la caldura apei, in timp ce-l batem cu telul, galbenusul se ingroase.
Adaugam 2-3 picaturi de otet de vin (suc lamaie) , un varf de lingurita de mustar si o lingura de unt.
Daca sosul este prea gros, mai adaugam 1-2 linguri de vin.
Fiecare portofel cu somon, se serveste ornat cu cate o lingura de sos olandez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Ciuperci cu lime si patrunjel verde
Bucataras.RO

Ciuperci cu lime si patrunjel verde

O mancarica delicioasa care merge perfect servita cu o mamaliguta sau cu un orez . Este perfecta pentru perioada postului ....

Ciuperci cu lime si patrunjel verde
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!