Intr-o craticioara inabusim 2-3 minute ciupercile cu putin unt, cateva boabe de piper rosu si 2 linguri de vin.
Fileurile se presara cu condimente pentru peste si se ung cu mustar. Pentru ca prefer gustul picant, am presarat si boabe de piper rosu.
Se taie foile de placinta in dreptughiuri, iar in mijlocul fiecaruia asezam cate un rand de ciuperci, asezam cate un fileu de somon, iar deasupra carnii alt rand de ciuperci.
Impachetam toate fileurile, ungem cu putin ulei pe deasupra portofelelor si coacem maxim 20 de minute.
Cu 5 minute inainte de scoaterea portofelelor din cuptor, pregatim sosul olandez la bain-marie:
-intr-un bol pus deasupra unui vas cu putina apa (funful bolului sa nu atinga apa) se bate galbenusul de ou cu putina sare si 2 linguri de vin.
De la caldura apei, in timp ce-l batem cu telul, galbenusul se ingroase.
Adaugam 2-3 picaturi de otet de vin (suc lamaie) , un varf de lingurita de mustar si o lingura de unt.
Daca sosul este prea gros, mai adaugam 1-2 linguri de vin.
Fiecare portofel cu somon, se serveste ornat cu cate o lingura de sos olandez.
Foile de la aceasta prajitura imi plac tare mult si le folosesc la orice combinatie, sunt grozav de bune. Asa am procedat si...
Desert foi cu gem de zmeura si crema de lapteRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiReteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuni
Comentarii