Portofel cu Somon si Sos Olandez

Complexitate
redusa
Portofel cu Somon si Sos Olandez

Ingrediente

  • 5 fileuri somon x 150 g fiecare
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 300 g ciuperci feliate
  • 2-3 linguri mustar
  • 50 g unt
  • condimente pentru peste
  • piper rosu boabe
  • 1 ou
  • 2-3 picaturi otet de vin
  • foi de placinta subtiri

Mod de preparare

Intr-o craticioara inabusim 2-3 minute ciupercile cu putin unt, cateva boabe de piper rosu si 2 linguri de vin.
Fileurile se presara cu condimente pentru peste si se ung cu mustar. Pentru ca prefer gustul picant, am presarat si boabe de piper rosu.

Se taie foile de placinta in dreptughiuri, iar in mijlocul fiecaruia asezam cate un rand de ciuperci, asezam cate un fileu de somon, iar deasupra carnii alt rand de ciuperci.

Impachetam toate fileurile, ungem cu putin ulei pe deasupra portofelelor si coacem maxim 20 de minute.
Cu 5 minute inainte de scoaterea portofelelor din cuptor, pregatim sosul olandez la bain-marie:
-intr-un bol pus deasupra unui vas cu putina apa (funful bolului sa nu atinga apa) se bate galbenusul de ou cu putina sare si 2 linguri de vin.

De la caldura apei, in timp ce-l batem cu telul, galbenusul se ingroase.
Adaugam 2-3 picaturi de otet de vin (suc lamaie) , un varf de lingurita de mustar si o lingura de unt.
Daca sosul este prea gros, mai adaugam 1-2 linguri de vin.
Fiecare portofel cu somon, se serveste ornat cu cate o lingura de sos olandez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Supa de rosii cu ciuperci uscate
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Supa de rosii cu ciuperci uscate
Drob de pui
3
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
5
Dulciuri

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata

Briosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!

Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata
Parteneri
Paste cu sos de capsune si susan
Bucataras.RO

Paste cu sos de capsune si susan

Dupa cum bine stiti, sunt fan paste. Sunt ideale pentru momentele in care ne dorim un desert rapid.

Paste cu sos de capsune si susan
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri