Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Pestele curatat, spalat si zvantat il taiem in bucati potrivite. Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute, dupa care il vom praji usor, doar cat sa se faca pe jumatate.
Separat in alt vas infierbantam cele 5 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata felii. Lasam sa se inmoaie apoi adaugam ardeiul taiat la fel. Dupa 2-3 minute adaugam rosiile in bulion, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper. Lasam sa fiarba cateva minute dupa care vom pune usuroiul pisat si vinul. Dupa ce da cateva clocote turnam sosul format intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute. Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava. La sfarsit adaugam patrunjel tocat.
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioasePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii