Nush cat de spaniola ii reteta dar o stiu de la matusa-mea care e plecata in Spania, a facut-o cand a fost la noi, a iesit super bun si s-a gatit foarte repede (bun si repede fiind calitatile principale la o mancare, daca tre' s-o gatesti acasa :D )
Se face cam asa: intr-o tava se pune un pic de ulei, se aseaza pestele in centru (file-uri de preferat ca n-au oase) si in jur se pun cartofi taiati felii (1 de persoana). Pe deasupra se pun ardeii felii, cepsoarele verzi intregi, ceapa taiata felii groase, morcovii taiati felii subtiri pe lung, cateii de usturoi necuratati de coaja - ies mai gustosi asa, copti in coaja lor. Se stropeste totul cu ulei, in special cartofii, si se acopera cu felii de lamaie si portocala. Se pune (optional)un capac si se da la cuptor juma' de ora la foc mediu sau pana intra usor furculita in peste. La sfarsit se pun pe deasupra cateva linguri de pasta de rosii si se mai pune 5-10 minute in cuptor, fara capac.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii