Peste spaniol cu legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 fileuri peste
  • 4 morcovi
  • 1-2 cepe albe
  • 4 cepsoare verzi
  • 4 cartofi mari
  • 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 1 ardei alb
  • optional catei de usturoi
  • 1 lamaie sau suc de lamaie
  • 1 portocala
  • ulei, sare, piper boabe
  • cateva linguri pasta de rosii sau bulion

Mod de preparare

Nush cat de spaniola ii reteta dar o stiu de la matusa-mea care e plecata in Spania, a facut-o cand a fost la noi, a iesit super bun si s-a gatit foarte repede (bun si repede fiind calitatile principale la o mancare, daca tre' s-o gatesti acasa :D )

Se face cam asa: intr-o tava se pune un pic de ulei, se aseaza pestele in centru (file-uri de preferat ca n-au oase) si in jur se pun cartofi taiati felii (1 de persoana). Pe deasupra se pun ardeii felii, cepsoarele verzi intregi, ceapa taiata felii groase, morcovii taiati felii subtiri pe lung, cateii de usturoi necuratati de coaja - ies mai gustosi asa, copti in coaja lor. Se stropeste totul cu ulei, in special cartofii, si se acopera cu felii de lamaie si portocala. Se pune (optional)un capac si se da la cuptor juma' de ora la foc mediu sau pana intra usor furculita in peste. La sfarsit se pun pe deasupra cateva linguri de pasta de rosii si se mai pune 5-10 minute in cuptor, fara capac.

Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Baba au rhum
Bucataras.RO

Baba au rhum

Dupa cum se stie, e o reteta franceza, dar se zice ca oficial, aceasta reteta a fost inventata in prima jumatate a secolului...

Baba au rhum
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola