Peste in Sos de Oua, la Cuptor

Complexitate
redusa
Peste in Sos de Oua, la Cuptor

Ingrediente

  • -4 fileuri de peste
  • -3- 4 oua fierte tari si tocate marunt
  • -60 g + 1 lingura
  • -2 linguri faina
  • -750 ml lapte
  • -nucsoara pudra
  • dupa gust
  • -cascaval ras
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -unt pentru tava

Mod de preparare

Fierbeti ouale tari in apa sarata, curatati de coaja, taiati cubulete si dati deoparte. Spalati fileurile de peste, uscati, condimentati cu sare, piper pe ambele parti si puneti-le intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Separat, caliti faina in untul incins, stingeti cu lapte si amestecati continuu, la foc mic, pana incepe sa se ingroasa, devine omogen si cremos. Inglobati ouale, lingura suplimentara de unt, nucsoara si cascavalul ras, dupa gust, condimentati cu sare, piper si lasati la foc mic, amestecand, inca 2 min sau pana ce cascavalul este topit.

Turnati sosul, acoperind fileurile de peste din tava si dati la cuptorul incins pentru circa 20 min, la 190 grade. La jumatatea intervalului, presarati uniform cascaval ras si lasati in cuptor pana ce pestele este facut si cascavalul topit, prinde o crusta frumos aurita.

Serviti cat este cald, simplu, presarat cu patrunjel verde tocat marunt, langa o salata de cruditati sau alaturand o garnitura de cartofi ori orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
5
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume
Bucataras.RO

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Meniu copii Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor.  Perisoarele se numara sigur printre preferintele celor...

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere