Peste in Crusta, la Cuptor

Complexitate
redusa
Peste in Crusta, la Cuptor

Ingrediente

  • -800- 1000 g file de peste
  • -2- 4 linguri faina
  • -50- 100 g parmezan sau cascaval ras
  • -1 legatura tarhon proaspat sau 1 lingura tarhon uscat
  • -2 galbenusuri
  • -300 g branza topita, la tub
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • -patrunjel verde, tocat marunt, pentru ornat (daca nu aveti tarhon proaspat)
  • -cateva felii de lamaie pentru servit, optional
  • -unt pentru vas

Mod de preparare

Spalati fileurile de peste, scurgeti, stergeti cu servetele absorbante si taiati in fasii de circa 2, 5- 3 cm grosime.
Condimentati pe ambele fete cu sare, piper proaspat macinat si o parte din tarhonul tocat marunt.
Treceti-le prin faina si rumeniti-le in ulei incins, de jur- imprejur.

Transferati intr-un vas termorezistent, uns cu unt.
Separat, amestecati branza topita cu galbenusurile, condimentati cu sare, piper, tarhonul ramas si turnati in strat uniform peste pestele din vas.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 15- 20 min. Cu 5- 10 min inainte de a fi gata, presarati cu parmezan sau cascaval ras si dati din nou la cuptor pana ce pestele este facut, cascavalul topit si deasupra s-a format o crusta frumos aurita.

Serviti portionat, cat este cald, presarat cu tarhon (patrunjel) tocat marunt, piper proaspat macinat si ornat cu felii de lamaie, optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
5
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Parteneri
Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume
Bucataras.RO

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Meniu copii Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor.  Perisoarele se numara sigur printre preferintele celor...

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere