Legumele se curata, se spala si sa taie in bucati cat se poate de egale, se aseaza la steamer sau se pun intr-o sita deasupra unui vas cu apa care fierbe, se acopera cu folie de aluminiu sau cu un capac (asta doar in cazul in care se poate acoperi etans) si se lasa la fiert in aburi pentru 7-8 minute. Apa din vas nu trebuie s ajunga la legume.
Intre timp, daca nu aveti sosul cumparat, il preparati. Se pune la fiert sucul de ananas, zaharul si otetul si se tin la foc tare pana zaharul e complet dizolvat. Se ia de pe foc, se adauga amestecul de amidon alimentar cu apa, se toarna peste sosul fierbinte, se amesteca energic sa nu se faca cocoloase, se pune inapoi pe foc si se amesteca in continuu pana se obtine un sos mai grosut.
Luam de pe foc, gustam si daca este cazul adaugam sare si eventual zahar sau otet dupa gustul nostru.
Legumele fierte deja, se pun intr-un vas, se pun deasupra lor cateva linguri de sos dulce acrisor si se amesteca incet sa nu zdrobim legumele. Restul sosului se pune in sticla si se pastreaza la frigider pentru o folosinta viitoare.
Daca folosim sos din comert, se pune 2 lingurite (sau una) cu sos si se dilueaza cu apa pana obtinem un sos destul de lichid.Legumele fierte la abur sant o garnitura ideala pentru un peste slab, la gratar.
Tilapia a fost pestele pe care l-am pregatit la gratar azi .... fileurile de peste le-am spalat dupa care le-am tamponat pentru uscare, cu un servetel de hartie. Am sarat si piperat, am presarat marar uscat si am asezat pe gratarul infierbantat, am stropit cu putin suc de lamaie si am prajit cate 2-3 minute pe ambele parti.
Am servit langa garnitura de legume.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii