Legume Fierte la Aburi si Tilapia la Gratar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Legume Fierte la Aburi si Tilapia la Gratar

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ardei mic
  • gras si rosu (sau o jumatate din unul mare)
  • 1 dovlecel
  • 100 gr fasole verde
  • 1 ceapa rosie sau alba
  • taiata fideluta
  • 4 cartofi mici
  • 2-3 felii de ananas crud
  • taiat bucatele
  • 2 linguri de sos sweet and sour
  • Pentru sos (cine vrea sa il prepare in casa)
  • 3/4 cup190 ml) suc de ananas din conserva
  • 4 linguri de otet (alb sau de orez)
  • 3 si jumatate linguri zahar brun
  • 1 lingura scuturata de amidon alimentar
  • amestecata cu 4 linguri de apa

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si sa taie in bucati cat se poate de egale, se aseaza la steamer sau se pun intr-o sita deasupra unui vas cu apa care fierbe, se acopera cu folie de aluminiu sau cu un capac (asta doar in cazul in care se poate acoperi etans) si se lasa la fiert in aburi pentru 7-8 minute. Apa din vas nu trebuie s ajunga la legume.

Intre timp, daca nu aveti sosul cumparat, il preparati. Se pune la fiert sucul de ananas, zaharul si otetul si se tin la foc tare pana zaharul e complet dizolvat. Se ia de pe foc, se adauga amestecul de amidon alimentar cu apa, se toarna peste sosul fierbinte, se amesteca energic sa nu se faca cocoloase, se pune inapoi pe foc si se amesteca in continuu pana se obtine un sos mai grosut.

Luam de pe foc, gustam si daca este cazul adaugam sare si eventual zahar sau otet dupa gustul nostru.

Legumele fierte deja, se pun intr-un vas, se pun deasupra lor cateva linguri de sos dulce acrisor si se amesteca incet sa nu zdrobim legumele. Restul sosului se pune in sticla si se pastreaza la frigider pentru o folosinta viitoare.

Daca folosim sos din comert, se pune 2 lingurite (sau una) cu sos si se dilueaza cu apa pana obtinem un sos destul de lichid.Legumele fierte la abur sant o garnitura ideala pentru un peste slab, la gratar.

Tilapia a fost pestele pe care l-am pregatit la gratar azi .... fileurile de peste le-am spalat dupa care le-am tamponat pentru uscare, cu un servetel de hartie. Am sarat si piperat, am presarat marar uscat si am asezat pe gratarul infierbantat, am stropit cu putin suc de lamaie si am prajit cate 2-3 minute pe ambele parti.

Am servit langa garnitura de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Cheesecake cu lamaie si menta
5
Carte de bucate

Cheesecake cu lamaie si menta

Cheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...

Cheesecake cu lamaie si menta
Parteneri
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Bucataras.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Imi plac maxim supele crema. Nu ma satur niciodata de ele, de cremozitatea lor, gustul unic al fiecarei supe in parte, dar si...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri