Fileuri de hering la cuptor cu garnitura de cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fileuri de hering la cuptor cu garnitura de cartofi

Ingrediente

  • pt 4 portii
  • pt peste :
  • 4 fileuri de peste ( in cazul meu hering)
  • citeva ciuperci crude, evident curatate
  • maioneza (jumatate doar din cita maioneza obtineti din 1 ou si 200 ml ulei , sare, lamiie, mustar )
  • sare
  • pesmet
  • pt garnitura :
  • cartofi
  • seminte de marar

Mod de preparare

pestele:
- se incepe prin a pregati maioneza .. eu am facut.o in borcan pt ca sa ramina acolo ce nu imi era de folos ..
- se curata ciupercile si se taie felii
- in vasul pt cuptor se pune putina maioneza acolo unde o sa asezati pestele ( asta am facut dupa capu meu dar am zis sa nu stea pestele pe uscat )
- de jur imprejur se pun ciupercile ... eu am pus un strat mai saracacios dar dc vreti puneti mai multe ... insa NU asezati ciuperci sub peste ... asa cum se intimpla si dc puneti pestele pe "pat " de cartofi sau alte legume aceasta vor lasa apa si pestele se va fierbe / aburii in loc sa rezulte crocant ( sfat de la socrela suedeza .. de la mama retetelor cu pesti !)
- asezati pestele in mijloc si peste el eu am pus putin pesmet ( am zis eu sa nu intre prea tare grasimea in el ... in fine asta dc e o prostie imi apartine ...
- peste peste se pune un strat generos de maioneza (1.5 cm maxim)...
- peste maioneza eu am pus putin pesmet .. din nou aceasta inovatie imi apartine ..de data asta m-am gindit sa faca putina crusta ...
- am ornat cu niste sferturi de ciuperci ...
- am acoperit vasul cu staniol si l-am aruncat in cuptorul incins la maxim ...
- am micsorat insa temperatura la mediu dupa ce am introdus vasul
- am copt acoperit cu staniol 5 minute si apoi alte 15 descoperit ... in fine timpul asta e in functie de peste, cantitate, grosimea lui ... etc ....

garnitura :
- cartofi curatati si taiati bucati fierti in apa cu sare si seminte de marar ... in felul asta prind gust si aroma de marar ....
- nu tb pusa multa maioneza ... adica cam cit e de gros pestele cam atita sa fie si maioneza ....

- multa lamiie si in maioneza si peste produsul finit .. adica in farfurie ca sa taie eventuala greata ....

- peste ciuperci puteti sari caci sunt destul de satioase si ele singurele ... alaturi de maio si peste deja e prea mult ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Biscuiti prajiti-Banane prajite
5
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Parteneri
Clatite - reteta de baza
Bucataras.RO

Clatite - reteta de baza

Preluata de pe blogul Gabitzei ( Gaby_d) ... e o reteta super buna de clatite ... ca doar vorba aceea...cui nu ii plac...

Clatite - reteta de baza
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti