File de Peste in Crusta, cu Spanac si Orez

Complexitate
redusa
File de Peste in Crusta, cu Spanac si Orez

Ingrediente

  • -800- 1000 g file de peste
  • -300 g branza topita, la tub
  • -2- 4 linguri faina
  • -2 galbenusuri
  • -50- 100 g parmezan sau cascaval ras
  • -1 legatura tarhon proaspat sau 1 lingura tarhon uscat
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • pentru ornat (daca nu aveti tarhon proaspat)
  • -cateva felii de lamaie pentru servit, optional
  • -unt pentru vas
  • Garnitura:
  • -250- 300 g piure de spanac
  • -3- 4 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • -1 ceasca lapte
  • -1/2 lingura faina
  • -1 lingura unt
  • -150 g orez fiert
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Spalati fileurile de peste, scurgeti, stergeti cu servetele absorbante si taiati in fasii de circa 2, 5- 3 cm grosime.
Condimentati pe ambele fete cu sare, piper proaspat macinat si o parte din tarhonul tocat marunt.
Treceti-le prin faina si rumeniti-le in ulei incins, de jur- imprejur.

Transferati intr-un vas termorezistent, uns cu unt.
Separat, amestecati branza topita cu galbenusurile, condimentati cu sare, piper, tarhonul ramas si turnati in strat uniform peste pestele din vas.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 15- 20 min. Cu 5- 10 min inainte de a fi gata, presarati cu parmezan sau cascaval ras si dati din nou la cuptor pana ce pestele este facut, cascavalul topit si deasupra s-a format o crusta frumos aurita.

Garnitura:
Prajiti usor faina in untul incins, stingeti cu lapte si lasati pe foc mic, amestecand continuu pana obtineti un sos ca o smantana. Adaugati piureul de spanac, usturoiul zdrobit, orezul fiert si scurs si dati cateva clocote, amestecand. Potriviti de sare si piper.

Serviti cat sunt calde, portinand in farfurie, pestele in crusta, presarat cu tarhon (patrunjel) tocat marunt si cateva felii de lamaie (optional), alaturi de garnitura din spanac cu orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici