File de Peste in Crusta, cu Spanac si Orez

Complexitate
redusa
File de Peste in Crusta, cu Spanac si Orez

Ingrediente

  • -800- 1000 g file de peste
  • -300 g branza topita, la tub
  • -2- 4 linguri faina
  • -2 galbenusuri
  • -50- 100 g parmezan sau cascaval ras
  • -1 legatura tarhon proaspat sau 1 lingura tarhon uscat
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • pentru ornat (daca nu aveti tarhon proaspat)
  • -cateva felii de lamaie pentru servit, optional
  • -unt pentru vas
  • Garnitura:
  • -250- 300 g piure de spanac
  • -3- 4 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • -1 ceasca lapte
  • -1/2 lingura faina
  • -1 lingura unt
  • -150 g orez fiert
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Spalati fileurile de peste, scurgeti, stergeti cu servetele absorbante si taiati in fasii de circa 2, 5- 3 cm grosime.
Condimentati pe ambele fete cu sare, piper proaspat macinat si o parte din tarhonul tocat marunt.
Treceti-le prin faina si rumeniti-le in ulei incins, de jur- imprejur.

Transferati intr-un vas termorezistent, uns cu unt.
Separat, amestecati branza topita cu galbenusurile, condimentati cu sare, piper, tarhonul ramas si turnati in strat uniform peste pestele din vas.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 15- 20 min. Cu 5- 10 min inainte de a fi gata, presarati cu parmezan sau cascaval ras si dati din nou la cuptor pana ce pestele este facut, cascavalul topit si deasupra s-a format o crusta frumos aurita.

Garnitura:
Prajiti usor faina in untul incins, stingeti cu lapte si lasati pe foc mic, amestecand continuu pana obtineti un sos ca o smantana. Adaugati piureul de spanac, usturoiul zdrobit, orezul fiert si scurs si dati cateva clocote, amestecand. Potriviti de sare si piper.

Serviti cat sunt calde, portinand in farfurie, pestele in crusta, presarat cu tarhon (patrunjel) tocat marunt si cateva felii de lamaie (optional), alaturi de garnitura din spanac cu orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
2
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
3
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
5
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Parteneri
Desert tarta de cocos cu gris
Bucataras.RO

Desert tarta de cocos cu gris

O modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.

Desert tarta de cocos cu gris
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura