Nu sunt mare fan pește, dar îl gătesc de multe ori, fiind mai sănătos decât orice tip de carne. De altfel am mai postat o rețetă asemanatoare pe acest site.
Fileurile de pește se asezoneaza, se stropesc cu puțin suc de lămâie.
Se mixeaza ierburile aromatice, la alegere, cu uleiul, sare, piper, apoi se amesteca cu restul ingredientelor până rezultă o compozitie compactă.
Se așază peste fiecare file. Roșiile se feliaza ca pentru salată, se strecoară printre bucățile de pește, se asezoneaza.
Totul se stropeste cu puțin ulei.
Se coace peștele la temperatura medie cca. 10 -12 minute sau până se pătrunde.
Fileurile se servesc cu mujdei de usturoi și pătrunjel, sos pe care îl prefer oricând unuia gras, pe bază de unt sau maioneza, cu roșiile alături, precum și cu cartofii noi copti, feliati pe jumătate și curatati în prealabil, cca. 40 de minute la temperatura ridicată, împreună cu frunzele de busuioc și puțin ulei.
Poftă bună!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii