File de peste alb cu crusta aromata

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
redusa
File de peste alb cu crusta aromata

Ingrediente

  • Sare, piper
  • Câteva fileuri de pește alb, grosime medie
  • 1 lămâie
  • 50 de grame ierburi aromatice la alegere
  • 80 de grame pesmet
  • 80 de grame cașcaval ras
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 roșii
  • Mujdei de usturoi
  • Pătrunjel verde
  • Cartofi noi , cca. 1 kg
  • Frunze de busuioc proaspete
  • Ulei
  • Sare, piper

Mod de preparare

Nu sunt mare fan pește, dar îl gătesc de multe ori, fiind mai sănătos decât orice tip de carne. De altfel am mai postat o rețetă asemanatoare pe acest site.
Fileurile de pește se asezoneaza, se stropesc cu puțin suc de lămâie.
Se mixeaza ierburile aromatice, la alegere, cu uleiul, sare, piper, apoi se amesteca cu restul ingredientelor până rezultă o compozitie compactă.
Se așază peste fiecare file. Roșiile se feliaza ca pentru salată, se strecoară printre bucățile de pește, se asezoneaza.
Totul se stropeste cu puțin ulei.
Se coace peștele la temperatura medie cca. 10 -12 minute sau până se pătrunde.
Fileurile se servesc cu mujdei de usturoi și pătrunjel, sos pe care îl prefer oricând unuia gras, pe bază de unt sau maioneza, cu roșiile alături, precum și cu cartofii noi copti, feliati pe jumătate și curatati în prealabil, cca. 40 de minute la temperatura ridicată, împreună cu frunzele de busuioc și puțin ulei.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie