Nu sunt mare fan pește, dar îl gătesc de multe ori, fiind mai sănătos decât orice tip de carne. De altfel am mai postat o rețetă asemanatoare pe acest site.
Fileurile de pește se asezoneaza, se stropesc cu puțin suc de lămâie.
Se mixeaza ierburile aromatice, la alegere, cu uleiul, sare, piper, apoi se amesteca cu restul ingredientelor până rezultă o compozitie compactă.
Se așază peste fiecare file. Roșiile se feliaza ca pentru salată, se strecoară printre bucățile de pește, se asezoneaza.
Totul se stropeste cu puțin ulei.
Se coace peștele la temperatura medie cca. 10 -12 minute sau până se pătrunde.
Fileurile se servesc cu mujdei de usturoi și pătrunjel, sos pe care îl prefer oricând unuia gras, pe bază de unt sau maioneza, cu roșiile alături, precum și cu cartofii noi copti, feliati pe jumătate și curatati în prealabil, cca. 40 de minute la temperatura ridicată, împreună cu frunzele de busuioc și puțin ulei.
Poftă bună!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii