File de biban in crusta de pesto, cu sos de rosii, sote de ciuperci, piureuri duo si morcovi caramelizati

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
140 minute
Complexitate
medie
File de biban in crusta de pesto, cu sos de rosii, sote de ciuperci, piureuri duo si morcovi caramelizati

Ingrediente

  • Pentru pește:
  • 4 fileuri de biban
  • 800 ml sos de roșii gata pregătit
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • condimente pentru pește
  • 4 linguri de pesto cu busuioc Panzani
  • 3 linguri de pesmet
  • Pentru soteul de ciuperci:
  • 30 de grame unt
  • 400 de grame ciuperci champignon feliate
  • 2 cepe verzi tocate mărunt
  • 2 ardei capia mici feliati julien
  • 1 lingura de coniac
  • 1 lingura de sos Worchester
  • sare
  • piper
  • 2 fire de cimbru
  • 3 căței de usturoi striviti
  • 30 de ml ulei de măsline
  • Pentru piureuri:
  • 1 kg cartofi albi, curățati, feliati
  • 60 de grame baby spanac
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1/2 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de hrean conservat în oțet sau pastă de hrean
  • 2 lingurițe muștar iute cu boabe
  • 6 linguri de lapte călduț
  • 40 de grame unt
  • Pentru morcovii caramelizati:
  • 4 morcovi noi mai mici, curățati si lăsați întregi
  • Sucul de la o portocală
  • 30 de grame unt
  • 2 linguri sirop de artar sau miere
  • 2 linguri de vin alb sec
  • 2 linguri de apă

Mod de preparare

Pentru pește, se asezoneaza fileurile, se stropesc cu suc de lămâie, nu înainte de a preincalzi cuptorul la 200 de grade Celsius.
Sosul de roșii se amestecă cu o lingura de pesto, se pune într-o tavă potrivită și se dă la cuptor pentru 10 minute.
Sosul pesto rămas se amestecă cu pesmetul, se presează pe fiecare file, apoi bucățile de pește se așază peste sosul de roșii și se reintroduce tava în cuptor pentru 15 minute, până se pătrunde peștele.

Pentru piureuri, rețete proprii, se fierb cartofii în apă sărată 20 de minute, spanacul se fierbe 2 minute, din momentul în care apa dă în clocot. Se strecoară.
Spanacul se pasează, la fel și cartofii, ambele în două recipiente separate.
Peste cartofi, se adaugă laptele, untul, sare și piper dupa gust.
Compoziția rezultată se împarte în două.
Într-un sfert din aceasta, se adaugă spanacul, nucsoara, chimenul, sare, piper, dacă mai este nevoie, iar în restul rămas, hreanul, mustarul. Se pasează din nou.
Rezultă două piureuri diferite.

Pentru morcovii caramelizati, se calesc în unt, morcovii, 15 minute, se adaugă compoziția lichida, se fierbe totul acoperit 30 de minute, până ce scade lichidul, morcovii sunt fierti și se caramelizeaza, completandu-se cu apă călduță, la nevoie.
Pentru soteul de ciuperci, rețetă proprie, se calesc ceapa și ardeii în unt cu ulei de măsline 5 minute, se sting cu coniac, se flambeaza cu un arzător de bucătărie sau simplu, cu un chibrit, se adaugă restul ingredientelor, se mai calesc 5 minute, până scade apa lăsată de ciuperci și acestea sunt gata.
E o mâncare simplă, gustoasă, destul de rapid de pregătit și...sănătoasă!
Poftă bună vă doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.