File de biban in crusta de pesto, cu sos de rosii, sote de ciuperci, piureuri duo si morcovi caramelizati

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
140 minute
Complexitate
medie
File de biban in crusta de pesto, cu sos de rosii, sote de ciuperci, piureuri duo si morcovi caramelizati

Ingrediente

  • Pentru pește:
  • 4 fileuri de biban
  • 800 ml sos de roșii gata pregătit
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • condimente pentru pește
  • 4 linguri de pesto cu busuioc Panzani
  • 3 linguri de pesmet
  • Pentru soteul de ciuperci:
  • 30 de grame unt
  • 400 de grame ciuperci champignon feliate
  • 2 cepe verzi tocate mărunt
  • 2 ardei capia mici feliati julien
  • 1 lingura de coniac
  • 1 lingura de sos Worchester
  • sare
  • piper
  • 2 fire de cimbru
  • 3 căței de usturoi striviti
  • 30 de ml ulei de măsline
  • Pentru piureuri:
  • 1 kg cartofi albi, curățati, feliati
  • 60 de grame baby spanac
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1/2 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de hrean conservat în oțet sau pastă de hrean
  • 2 lingurițe muștar iute cu boabe
  • 6 linguri de lapte călduț
  • 40 de grame unt
  • Pentru morcovii caramelizati:
  • 4 morcovi noi mai mici, curățati si lăsați întregi
  • Sucul de la o portocală
  • 30 de grame unt
  • 2 linguri sirop de artar sau miere
  • 2 linguri de vin alb sec
  • 2 linguri de apă

Mod de preparare

Pentru pește, se asezoneaza fileurile, se stropesc cu suc de lămâie, nu înainte de a preincalzi cuptorul la 200 de grade Celsius.
Sosul de roșii se amestecă cu o lingura de pesto, se pune într-o tavă potrivită și se dă la cuptor pentru 10 minute.
Sosul pesto rămas se amestecă cu pesmetul, se presează pe fiecare file, apoi bucățile de pește se așază peste sosul de roșii și se reintroduce tava în cuptor pentru 15 minute, până se pătrunde peștele.

Pentru piureuri, rețete proprii, se fierb cartofii în apă sărată 20 de minute, spanacul se fierbe 2 minute, din momentul în care apa dă în clocot. Se strecoară.
Spanacul se pasează, la fel și cartofii, ambele în două recipiente separate.
Peste cartofi, se adaugă laptele, untul, sare și piper dupa gust.
Compoziția rezultată se împarte în două.
Într-un sfert din aceasta, se adaugă spanacul, nucsoara, chimenul, sare, piper, dacă mai este nevoie, iar în restul rămas, hreanul, mustarul. Se pasează din nou.
Rezultă două piureuri diferite.

Pentru morcovii caramelizati, se calesc în unt, morcovii, 15 minute, se adaugă compoziția lichida, se fierbe totul acoperit 30 de minute, până ce scade lichidul, morcovii sunt fierti și se caramelizeaza, completandu-se cu apă călduță, la nevoie.
Pentru soteul de ciuperci, rețetă proprie, se calesc ceapa și ardeii în unt cu ulei de măsline 5 minute, se sting cu coniac, se flambeaza cu un arzător de bucătărie sau simplu, cu un chibrit, se adaugă restul ingredientelor, se mai calesc 5 minute, până scade apa lăsată de ciuperci și acestea sunt gata.
E o mâncare simplă, gustoasă, destul de rapid de pregătit și...sănătoasă!
Poftă bună vă doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Desert chec cu dovleac si merisoare
Bucataras.RO

Desert chec cu dovleac si merisoare

Imi era dor de o prajitura cu dovleac. Am pregatit una in care am pus fructele mele preferate-merisoarele si am glazurat...

Desert chec cu dovleac si merisoare
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti