File de biban in crusta de pesto, cu sos de rosii, sote de ciuperci, piureuri duo si morcovi caramelizati

Postat pe: 30-05-2017
(0)

Ingrediente

Pentru pește:
4 fileuri de biban
800 ml sos de roșii gata pregătit
sucul de la 1/4 lămâie
condimente pentru pește
4 linguri de pesto cu busuioc Panzani
3 linguri de pesmet
Pentru soteul de ciuperci:
30 de grame unt
400 de grame ciuperci champignon feliate
2 cepe verzi tocate mărunt
2 ardei capia mici feliati julien
1 lingura de coniac
1 lingura de sos Worchester
sare
piper
2 fire de cimbru
3 căței de usturoi striviti
30 de ml ulei de măsline
Pentru piureuri:
1 kg cartofi albi, curățati, feliati
60 de grame baby spanac
sare
piper
nucsoara
1/2 linguriță de chimen
1 linguriță de hrean conservat în oțet sau pastă de hrean
2 lingurițe muștar iute cu boabe
6 linguri de lapte călduț
40 de grame unt
Pentru morcovii caramelizati:
4 morcovi noi mai mici, curățati si lăsați întregi
Sucul de la o portocală
30 de grame unt
2 linguri sirop de artar sau miere
2 linguri de vin alb sec
2 linguri de apă

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

02h:20min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Pentru pește, se asezoneaza fileurile, se stropesc cu suc de lămâie, nu înainte de a preincalzi cuptorul la 200 de grade Celsius.
Sosul de roșii se amestecă cu o lingura de pesto, se pune într-o tavă potrivită și se dă la cuptor pentru 10 minute.
Sosul pesto rămas se amestecă cu pesmetul, se presează pe fiecare file, apoi bucățile de pește se așază peste sosul de roșii și se reintroduce tava în cuptor pentru 15 minute, până se pătrunde peștele.

Pentru piureuri, rețete proprii, se fierb cartofii în apă sărată 20 de minute, spanacul se fierbe 2 minute, din momentul în care apa dă în clocot. Se strecoară.
Spanacul se pasează, la fel și cartofii, ambele în două recipiente separate.
Peste cartofi, se adaugă laptele, untul, sare și piper dupa gust.
Compoziția rezultată se împarte în două.
Într-un sfert din aceasta, se adaugă spanacul, nucsoara, chimenul, sare, piper, dacă mai este nevoie, iar în restul rămas, hreanul, mustarul. Se pasează din nou.
Rezultă două piureuri diferite.

Pentru morcovii caramelizati, se calesc în unt, morcovii, 15 minute, se adaugă compoziția lichida, se fierbe totul acoperit 30 de minute, până ce scade lichidul, morcovii sunt fierti și se caramelizeaza, completandu-se cu apă călduță, la nevoie.
Pentru soteul de ciuperci, rețetă proprie, se calesc ceapa și ardeii în unt cu ulei de măsline 5 minute, se sting cu coniac, se flambeaza cu un arzător de bucătărie sau simplu, cu un chibrit, se adaugă restul ingredientelor, se mai calesc 5 minute, până scade apa lăsată de ciuperci și acestea sunt gata.
E o mâncare simplă, gustoasă, destul de rapid de pregătit și...sănătoasă!
Poftă bună vă doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara File de biban in crusta de pesto, cu sos de rosii, sote de ciuperci, piureuri duo si morcovi caramelizati" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei File de biban in crusta de pesto, cu sos de rosii, sote de ...