Crocant de Peste

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Crocant de Peste

Ingrediente

  • 450 g peste fileu (somon, pastrav) eu am avut ton, dar e de preferat somonul/pastravul
  • 100 ml lapte
  • 70 g faina
  • amestec de arome (eu am pus busuioc si ceapa ciorii)
  • sare dupa gust
  • 1 ou
  • pesmet (depinde de cat de mult va place)
  • 50 g unt
  • patrunjel si lamaie pentru decor

Mod de preparare

Se cantaresc ingredientele, se combina faina cu sarea si aromele uscate, se spala pestele, se taie bucati mici, cat intra odata in gura. Se usuca pestele in servetel absorbant. Se introduc apoi bucatile de peste in lapte, dupa care se tavalesc prin faina. Se scot pe un servetel de hartie si se trece la pasul urmator.

Se bate oul putin cu furculita si se combina cu laptele ramas, in faina ramasa se adauga pesmetul. Se introduc (din nou) in amestecul de ou/lapte bucatile de peste si apoi, din nou, se tavalesc prin amestecul de faina/pesmet. Se aranjeaza in tava rezistenta la cuptor, se stropesc din belsug cu untul topit si se pun la cuptor la foc foarte mare pentru 10-15 minute (pana pestele se coace si devine auriu/crocant.

Se serveste cu sos de maioneza cu usturoi mult si cartofi prajiti... eu am sarit peste cartofi ca era prea tarziu si cadea prea greu la stomac


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia