Crevetii si Orezul Lor

Complexitate
redusa
Crevetii si Orezul Lor

Ingrediente

  • 350g de creveti (gambas) decorticati
  • 300g de smantana lichida
  • 2 catei de usturoi
  • ~50g de unt
  • 1 cub knorr de gaina
  • 300g de orez
  • 3 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb (eu am folosit rose)
  • 1/4 dovlecel
  • 60g de parmezan
  • 1 lingura de mascarpone (facultativ-eu nu am pus)
  • apa fierbinte
  • sare
  • piper
  • paprica dulce
  • marar pentru decor

Mod de preparare

Morcovii si telina se curata, se taie in cuburi nu foarte mici. Ceapa se toaca marunt. Intr-o craticioara se amesteca pe foc trei sferturi din unt cu morcovii, telina si ceapa, se adauga orezul si se lasa pana devine translucid. Varsam paharul de vin si lasam pana la evaporare.

Cubul de knorr se dizolva in de 3 ori cantitatea orezului de apa fierbinte. Se adauga progresiv peste legume si orez. Cand orezul este fiert, trebuie sa aiba un aspect cremos punem lingura de mascarpone si parmezanul, amestecam bine si dam de pe foc.

Restul de unt se topeste cu usturoiul taiat, adaugam crevetii cat sa lase din apa lor, ii scoatem si ii rezervam. Peste preparatul ramas varsam smantana lichida punem paprica (cam 1 lingurita), saram, piperam dupa gust. Sosul trebuie sa scada la jumatate. Rasturnam crevetii in sos.

Dovlecelul se fierbe in apa cu sare. Eu l-am pus 3 minute la microunde.

Pofta buna!


Pe o farfurie intinsa incepem cu dovlecelul, apoi cu ajutorul unei canite de cafea mare rasturnam orezul, deasupra asezam crevetii si stropim cu putin sos. Decoram cu marar
Cu acest fel va sfatuiesc sa beti un pahar de vin alb sec ori demi-sec (Feteasca Regala)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Cremsnit cu frisca
Bucataras.RO

Cremsnit cu frisca

O prajitura usor de preparat si excelenta pentru sfarsitul saptamanii.

Cremsnit cu frisca
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj