Crevetii si Orezul Lor

Complexitate
redusa
Crevetii si Orezul Lor

Ingrediente

  • 350g de creveti (gambas) decorticati
  • 300g de smantana lichida
  • 2 catei de usturoi
  • ~50g de unt
  • 1 cub knorr de gaina
  • 300g de orez
  • 3 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb (eu am folosit rose)
  • 1/4 dovlecel
  • 60g de parmezan
  • 1 lingura de mascarpone (facultativ-eu nu am pus)
  • apa fierbinte
  • sare
  • piper
  • paprica dulce
  • marar pentru decor

Mod de preparare

Morcovii si telina se curata, se taie in cuburi nu foarte mici. Ceapa se toaca marunt. Intr-o craticioara se amesteca pe foc trei sferturi din unt cu morcovii, telina si ceapa, se adauga orezul si se lasa pana devine translucid. Varsam paharul de vin si lasam pana la evaporare.

Cubul de knorr se dizolva in de 3 ori cantitatea orezului de apa fierbinte. Se adauga progresiv peste legume si orez. Cand orezul este fiert, trebuie sa aiba un aspect cremos punem lingura de mascarpone si parmezanul, amestecam bine si dam de pe foc.

Restul de unt se topeste cu usturoiul taiat, adaugam crevetii cat sa lase din apa lor, ii scoatem si ii rezervam. Peste preparatul ramas varsam smantana lichida punem paprica (cam 1 lingurita), saram, piperam dupa gust. Sosul trebuie sa scada la jumatate. Rasturnam crevetii in sos.

Dovlecelul se fierbe in apa cu sare. Eu l-am pus 3 minute la microunde.

Pofta buna!


Pe o farfurie intinsa incepem cu dovlecelul, apoi cu ajutorul unei canite de cafea mare rasturnam orezul, deasupra asezam crevetii si stropim cu putin sos. Decoram cu marar
Cu acest fel va sfatuiesc sa beti un pahar de vin alb sec ori demi-sec (Feteasca Regala)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia