Crap Marinat

Complexitate
redusa
Crap Marinat

Ingrediente

  • Pentru marinare:
  • 6 boabe de piper negru
  • 2 boabe de piper alb
  • 10 boabe de ienupar
  • 5 boabe de enibahar
  • 1/2 lingurita seminte de coriandru
  • 3 catei de usturoi taiati marunt
  • 15 g ghimbir taiat marunt
  • un praf de sare grunjoasa
  • 1 ardei chili taiat fin (indepartati semintele daca nu doriti sa fie picant)
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lamaie spalata bine sau ecologica si taiata felii
  • Pentru sos (optional)
  • 1 galbenus de ou ecologic fiert
  • 1 galbenus de ou ecologic crud
  • 1 catel de usturoi ras fin
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 100 ml ulei de masline extra virgin
  • sucul de la 1/2 de lamaie proaspat stors
  • 20 g arpagic verde taiat marunt
  • 1 ardei chili taiat fin
  • piper proaspat macinat
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Puneti primele 5 ingrediente intr-un mojar si pisati-le pana cand sunt zdrobite fin. Adaugati restul de ingrediente si amestecati foarte bine. Aranjati doua bucati de folie alimentara pe o suprafata si suprapuneti-le putin.

Curatiti pestele, spalati-l si cu servetele de bucatarie stergeti bine de apa (este la alegerea voastra daca taiati capul si aripioarele. Eu a trebuit sa le tai inainte sa il gatesc pentru a incape in tigaia pe care am folosit-o).

Asezati pestele peste folie si ungeti cu amestecul pentru marinat pe toate partile. Puneti felii de lamaie inauntru si cateva bucati mai mici deasupra. Aduceti marginile de folie si inveliti pestele dupa care inveliti bine din nou dar cu folie de aluminiu.

Puneti acesta pe o tava si lasati in frigider 3-4 ore. Puneti ulei de masline intr-o tigaie si incalziti la foc mediu. Indepartati ingredientele in care a fost marinat apoi puneti aceasta in tigaie. In functie de cat de mare este pestele prajiti pana este gata sau doar cateva minute pana se crusteaza deasupra dupa care transferati-l intr-o tava cu folie de aluminiu unsa cu ulei de masline si tineti la cuptor la 200 c (gaz 6) pana cand are temperatura interioara (in partea cea mai groasa) de 60 c. Serviti alaturi de garnitura si sosul preferat sau cu cel din aceasta postare.

Pentru sos:
Puneti galbenusurile de ou intr-un bol si cu o spatula zdrobiti pe cel fiert pana cand obtineti o pasta. Adaugati mustarul, usturoiul si treptat turnati ulei de masline amestecand continuu pentru ca acesta sa se emulsifieze.

Adaugati sucul de lamaie, arpagic, chili, amestecati bine din nou apoi asezonati dupa gust. Tineti la rece pana la servire.
Aceasta postare este mai mult un mod si o reteta pentru ingredientele pe care le folosesc cand gatesc peste proaspat. Este printre preferatele combinatii pentru marinare.

Puteti ajusta cantitatea de ingrediente in functie la cat de mare este pestele sau dupa plac. De data aceasta am folosit un crap oglinda care a cantarit 2 kg dar merge foarte bine si cu pastrav sau cod.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Conopida Gratinata
4
Garnituri

Conopida Gratinata

Conopida Gratinata
Tocana de gogonele
5
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata