Puneti primele 5 ingrediente intr-un mojar si pisati-le pana cand sunt zdrobite fin. Adaugati restul de ingrediente si amestecati foarte bine. Aranjati doua bucati de folie alimentara pe o suprafata si suprapuneti-le putin.
Curatiti pestele, spalati-l si cu servetele de bucatarie stergeti bine de apa (este la alegerea voastra daca taiati capul si aripioarele. Eu a trebuit sa le tai inainte sa il gatesc pentru a incape in tigaia pe care am folosit-o).
Asezati pestele peste folie si ungeti cu amestecul pentru marinat pe toate partile. Puneti felii de lamaie inauntru si cateva bucati mai mici deasupra. Aduceti marginile de folie si inveliti pestele dupa care inveliti bine din nou dar cu folie de aluminiu.
Puneti acesta pe o tava si lasati in frigider 3-4 ore. Puneti ulei de masline intr-o tigaie si incalziti la foc mediu. Indepartati ingredientele in care a fost marinat apoi puneti aceasta in tigaie. In functie de cat de mare este pestele prajiti pana este gata sau doar cateva minute pana se crusteaza deasupra dupa care transferati-l intr-o tava cu folie de aluminiu unsa cu ulei de masline si tineti la cuptor la 200 c (gaz 6) pana cand are temperatura interioara (in partea cea mai groasa) de 60 c. Serviti alaturi de garnitura si sosul preferat sau cu cel din aceasta postare.
Pentru sos:
Puneti galbenusurile de ou intr-un bol si cu o spatula zdrobiti pe cel fiert pana cand obtineti o pasta. Adaugati mustarul, usturoiul si treptat turnati ulei de masline amestecand continuu pentru ca acesta sa se emulsifieze.
Adaugati sucul de lamaie, arpagic, chili, amestecati bine din nou apoi asezonati dupa gust. Tineti la rece pana la servire.
Aceasta postare este mai mult un mod si o reteta pentru ingredientele pe care le folosesc cand gatesc peste proaspat. Este printre preferatele combinatii pentru marinare.
Puteti ajusta cantitatea de ingrediente in functie la cat de mare este pestele sau dupa plac. De data aceasta am folosit un crap oglinda care a cantarit 2 kg dar merge foarte bine si cu pastrav sau cod.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii