Crap cu Sos Asiatic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Crap cu Sos Asiatic

Ingrediente

  • Aceasta este o reteta cu sos inspirat din bucataria Asiatica
  • Pentru 4 portii:
  • 1 crap intre 1 kg - 1 5 kg
  • 8 cartofi
  • 4 morcovi
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 catei de usturoi
  • Sare si piper
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 limeta
  • 1 lingurița ghimbir
  • 1 ceapa verde
  • 1/4 lingurița ardei iute
  • 1 lingurița ulei de susan
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita miere
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Pestele se poate fileta sau gati întreg. Daca îl filetati dupa ce l-ați curatit de solzi spalati-l. Pe o suprafața mai mare umeziti cu o laveta apoi intindeti folie de plastic. Cu un cuțit subțire sau mic dar foarte ascuțit începeti sa taiati de la mijlocul spinarii aproximativ 5 cm ducand taietura spre cap.

Taiati pe langa cap putin. Inapoi de unde ati inceput de la mijloc taiati la fel spre coada. Cu mare atentie continuati acuma taietura cat mai aproape de oasele spinarii. Curatati apoi pestele de intestine dupa care taiati si cel de al doilea file lasand spinarea.

Cu un cleste (pentru peste) scoateti oasele ramase din file. Spalati apoi bucatile si le stergeti cu un prosop de hartie. Daca gatiti pestele intreg curatati-l de solzi, intestinele, taiati capul, coada si aripioarele. Portionati restul in 4 bucati.

Se curata cartofii si morcovii si se taie cubulete, nu foarte mici (morcovii ii taiati cum doriti). Intr-o oala cu apa se adauga putina sare apoi morcovii si cartofii. Lasati sa fiarba pana cand acestia sunt fierti dar isi mentin bine forma.

Intre timp faceti sosul. Adaugati intr-un blender 1/2 suc limeta, sosul de soia, ghimbirul, ardeiul, mierea, ceapa, 1 catel de usturoi, uleiul de masline extra virgin si uleiul de susan. Emulsificati totul apoi puneti intr-un bol de servire.

Intr-o tigaie se topeste 40 g unt apoi se pun cartofii si morcovii la foc mediu. Intr-o ala tigaie puneti cele 3 linguri de ulei de masline. Cand s-a incalzit puneti prajiti pestele. Daca aveti file puneti partea cu piele prima data iar cand este prajit mai mult de jumatate inturnati pe cealalta parte.

Peste cartofii se adauga 1 catel de usturoi ras si patrunjelul, oregano, sare si piper.
*Pestele se poate face si la cuptor la o temp de 230 c (gaz 8) timp de 10 minute, mutati apoi la 190 c (gaz 5) si mai lasati 5 minute.
Serviti pestele cu sos, cartofii si morcovii si sfert de lamaie (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
4
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Ciorba de gulii cu smantana si afumatura
Bucataras.RO

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura

 Mai dorim si alte gusturi, mai schimbam cate ceva. De data aceasta am poftit la ciorba de gulii. Bineinteles daca am...

Ciorba de gulii cu smantana si afumatura
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia