Se pune ceapa la calit, dupa 2 min se adauga si usturoiul, iar imediat apoi si pestele. Se calesc 2-3 minute si apoi se adauga cimbrul, foaia de dafin si supa de pui si se lasa sa clocoteasca vreo 5 minute. Se scoate foaia de dafin si se adauga rosiile, se lasa din nou sa dea in clocot si apoi se adauga scoicile. Se acopera si se lasa sa fiarba vreo 5-7 minute pana se deschid toate scoicile. Cele care nu se deschid se arunca.
Se adauga crevetii si se lasa sa fiarba inca cinci minute pana se fac roz. se adauga praful de ardei iute si smantana dulce. Se scot pestel, scoicile si crevetii intr-un castron, se lasa sosul sa mai fiarba 2 min sa se ingroase putin si se toarna deasupra. Se serveste calda. Daca va place, puteti pune si patrunjel tocat deasupra.
Eu am folosit si cimbru uscat de la mama si mi-am luat si eu in gradina un ghiveci cu "cimbru francez" care mi-e imi miroase mai mult a lamaita aia salbatica, o minune nu alta. Se poate pune mai mult sau mai putin ardei, depinde cat de picanta va place mancarea.
Se serveste cu paine calda de pe vatra sau cu orez fiert simplu.
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu