Calamari umpluti

Portii
1
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Calamari umpluti

Ingrediente

  • 3 calamari intregi si mai mari cu tot cu tentacule
  • 2 cepe mici
  • 1 sfert de chorizo
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri orez
  • 5 linguri pasta de rosii sau bulion
  • 50 ml vin rosu sec
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • chilli uscat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Spalam bine calamarii si indepartam interiorul avand grija sa ramana intregi. Tentacolele le taiem marunt impreuna cu 1 ceapa, 1 catel de usturoi si chorizo si le calim in putin ulei de masline pana se inmoaie ceapa.
Luam de pe foc, adaugam orezul, sare si piper si lasam sa se racoreasca.
Umplem calamarii cu acest amestec si prindem capetele cu scobitori pentru a nu iesi umplutura.
Taiem restul de ceapa si usturoi si le calim cu dafinul in putin ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam vinul si lasam pe foc pana se evapora alcoolul. Punem si pasta de rosii, putina sare si chilli, o cana cu apa si calmarii umpluti.
Lasam la foc moderat pentru circa o ora, acoperit cu un capac. Ocazional amestecam ca sa nu se prinda. Dupa acest timp scoatem calmarii, iar daca sosul este prea lichid, mai lasam pe foc pana scade, apoi il trecem prin blender.
Servim cu piure de cartofi si/sau salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon
Bucataras.RO

Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" De data aceasta am pregatit o rulada cu carne...

Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola