Pizza tarancutei

Complexitate
redusa
Pizza tarancutei

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1/1 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 15 gr untura
  • 2 oua
  • Apa cat necesita
  • umplutura
  • Sos de carne tocata
  • 2 rosii proaspete
  • 4 ciuperci - la gratar
  • 1 dovlecel - la gratar
  • 1 vanata - la gratar
  • Ardei rosu
  • ardei verde
  • ardei iute
  • Ceapa verde
  • Rondele de masline
  • Mozarella

Mod de preparare

Prima pizza din viata mea!!!

Despre aluat va spun doar ca este unul facut dupa o reteta urechita intr-o pizzerie din Verona: i-am calcat bucataria, asa cum fac mai tot timpul spre disperarea celor ce ma insotesc, si, am intrebat despre aluatul inalt si pufos pe care numai eu am vrut sa-l comand. Am aflat ca se framanta si se dospeste de doua ori, nu ca la retetele obisnuite de paine si ca se foloseste untura si nu ulei.

In mare, am aflat cantitati si mod de preparare dar n-am avut curaj sa incerc. Acum, la ambîţ... am reprodus reteta, cu modificari minore - ei framanta de mana (a doua framantare) eu, integral la masina de facut paine, ei au drojdii speciale (si fainuri speciale, cum au zis crista si nicoleta), eu am faina din comert - no, cine nu are moara ...

Apa cat necesita - (asta ma innebuneste pe mine: faina cat cuprine, apa cat cuprinde ... Pana si in Italia am primit raspunsul asta; nu faina cat cuprinde ci apa cat cuprinde. Ba chiar mi-au dat de inteles ca apa este optionala, adica ei s-ar putea lipsi de ea:? Chestia asta n-am inteles-o dar am aplicat-o. Ce a iesit in mp a fost un fel de coca nisipoasa, careia a fost obligatoriu sa-i adaug apa ... cat cuprinde: d...

ooook, am pus in masina toate cele si am lasat-o sa framante si sa dospeasca o data, dupa care am repetat operatiunea a doua oara (asa mi se spusese de la bucatarie - ca se framanta de 2 ori si se dospeste de 2 ori) Siiiiiiiii, adevarat mi se spusese: la a doua framantare, coca crestea sub ochii mei si la a doua dospire, masina era aproape plina de aluatul frumos crescut - isi triplase volumul.

Din cantitatea asta de aluat ies 4 pizze mari. Una dintre ele am facut-o ieri si uite cu ce am acoperit-o: sos de carne tocata, rondele de rosii proaspete, vinete, dovlecei si ciupercute gratarite, ardei - si dulce si iute - ceapa verde, masline si mozarella.

Fu buna dar nu suporta comparatie cu originalul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
1
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Gogosari Copti cu Usturoi
3
Garnituri

Gogosari Copti cu Usturoi

Gogosari Copti cu Usturoi
Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
4
Conserve, muraturi

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide

Ardei Iuti, Umpluti cu Stafide
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
5
Conserve, muraturi

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Parteneri
Desert prajitura cu branza si mure
Bucataras.RO

Desert prajitura cu branza si mure

O prajitura simpla, dar foarte gustoasa.

Desert prajitura cu branza si mure
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia